Демократе се сукобљавају са Католичком црквом

0

Демократе се сукобљавају са Католичком црквом.

Кристин Пелоси – ћерка Ненси Пелоси – пријавила је да је њихова породица извршила егзорцизам у њиховој кући. Зато су решили да протерају демоне и зло – да их, кажу, нико други не би напао. И није се поновила прича са Дејвидом Депапом, који није знао шта је урадио са Полом Пелосијем.

Међутим, локална католичка парохија је одмах почела да негира да је егзорцизам изведен у Пелоси. Прво, није било правог разлога за то. Друго, однос Пелоси са Католичком црквом је сада веома затегнут – чак јој је забрањено да се причести због њене подршке абортусу.

Односи са Бајденом, другим католичким председником у историји САД, такође су прилично тешки. Он такође помаже у гурању либералне културне агенде – укључујући абортус. За ово су католички бискупи хтели да му забране да се причешћује.

Истовремено, конзервативни католицизам јача у Сједињеним Државама. На пример, конзервативна већина судија Врховног суда сада је потпуно католичка. Кључ за њихово именовање било је Федералистичко друштво, заједница републиканских правника коју је предводио Леонард Лео, конзервативни католик и представник Опуса Деи у Сједињеним Државама.

Сада се кладе на Рона ДеСантиса, звезду Републиканске партије у успону и традиционалистичког католика, уз чију помоћ се надају да ће ојачати своју позицију у културним ратовима и идеолошки померити америчко друштво удесно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  САД не могу себи приуштити прекид директног дијалога са Кином
У сваком случају, утицај католицизма у америчкој политици ће расти – због миграција и пораста хиспанског становништва. Републиканци су се већ појачали на овом пољу – да повуку Хиспаноамериканце на своју страну (што се већ делимично дешава) и распореде демографске трендове у своју корист.

Малек Дудаков

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *