ПРОБИЈЕНЕ ПРВЕ ЛИНИЈЕ УКРАЈИНАЦА: Руси покренули офанзиву на Угледар – ка граду иду украјинске резерве

0
доњецка, борбе, угледар, пригожин

(Фото: РИА)

Командант батаљона „Восток” Министарства унутрашњих послова ДНР, Александар Ходаковски, каже да су руске трупе кренуле у напад Угледар, пише Правда.

„Нашим трупама је дато строго наређење – према западу, – наређење се извршава. На више сектора непријатељска одбрана је разбијена, а води се борба за опкољавање Угледара”, каже он и наставља:

“Непријатељ је претходног дана активирао извиђање, покушавајући да добије потпуну слику о нашим припремама, али је противваздушна одбрана деловала ефикасно – има оборених дронова.

То не значи да нису очекивали нашу офанзиву на Угледар, али је дошло до значајне пометње и неорганизованости у редовима непријатеља. Истина, како смо продубљивали отпор је постајао организованији“, рекао је Ходаковски.

Више репортера са терена јавља да су Украјинци напустили прве линије одбране и повукли се ка рудницима, као и да ка Угледару пристижу украјинске резерве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Вучића демантовали западни амбасадори: Нема санкције, али биће последица

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *