Клаус Шваб: Ја сам папа Новог светског поретка

0
шваба шваб

Клаус Шваб је изјавио да је папа Новог светског поретка и заклео се да ће остати на челу глобалистичке организације до дана његове смрти

Према инсајдерима ВЕФ-а, Клаус Шваб има комплекс бога и често себе назива свети вође за елите. Портал Breitbart.com извештава: „Известан број појединаца укључених у Светски економски форум наводно расправља о будућности ове организације након одласка Клауса Шваба.“

Клаус Шваб ће у марту 2023. напунити 85 година, што је навело неке блиске људе у Светском економском форуму да траже појашњење о томе ко ће наследити архиглобалисту на врху његове глобалне секте. Међутим, за разлику од многих других организација широм света, питање сукцесије унутар ове групације је искључиво у рукама лидера, са повељом групе која  наводи да Шваб има искључиву прерогативност да изабере свог наследника. 

Према писању Politico, различити појединци који су некада или тренутно сарађују са Светским економским форумом не верују да ће Шваб у скорије време дати свој став по том питању, при чему се у публикацији посебно цитирају критичари који кажу да Шваб влада групом као краљ или папа, и да се ово питање сукцесије уклапа у овај стил руковођења. „Шваб има комплекс бога и мисли да је у најјачи“, рекао је за медије неименовани ветеран Светског економскофг форума из Сједињених Држава.

Kако даље Politico описује, други службеник је наводно сугерисао да би Шваб могао да покуша да контролише процес сопственог наследства. „Клаус је деценијама мењао вољу више пута годишње, тако да је једноставно немогуће знати шта ће на крају одлучити. Постоје бивши шефови држава који су се кандидовали пре 20 година, али су  додали да су сви ови кандидати или се уморили од чекања да Шваб преда власт, или су изгубили наклоност ВЕФ-а моћни вођа“, приметио је службеник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Споменик црногорској срамоти

Други могући кандидати који се помињу укључују председницу Европске централне банке Кристин Лагард,  иако се њена старост наводно наводи као забринутост за било какву примопредају, а бивши норвешки министар финансија Борге Бренде такође се сматра могућим кандидатом, којег је у организацију довео Шваб 2017. године.

Филип Рослер, бивши вицеканцелар Немачке, из странке Слободне демократске партије, који се придружио организацији 2014. године, такође се сматра вероватним кандидатом да преузме организацију од Шваба.

У јануару 2014. године Рослер је постао члан управног одбора и шеф Центра за регионалне стратегије Светског економског форума у Швајцарској. Од краја 2017. до почетка 2019. године, Рослер је био главни извршни директор New York-based Hainan Cihang Charity Foundation Inc из Њујорка, највећег акционара HNA Group. Он је 2020.године основао Consessor AG,, консултантску фирму са седиштем у Швајцарској, у Цугу, која саветује компаније о стратешком управљању и интернационализацији. Пореклом из Вијетнама, пре него што су су га усвојили немачки родитељи, Рослер се сматра релативно младим са 49 година, а његово искуство као министар технологије и економије у кабинету Ангеле Меркел ће вероватно бити добар додатак за биографију ако се определи за улогу надследника Клауса Шваба.

Милан Старчевић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *