БиХ “правда”: Србин осуђен на 20 година затвора док се ратни злочинци шетају Сарајевом

0

(фото:Политика)

БиХ “правда”: Србин осуђен на 20 година затвора док се ратни злочинци шетају Сарајевом.

Веће Апелационог одељења Суда БиХ потврдило је првостепену пресуду којом је Душан Ћулибрк осуђен на 20 година затвора за ратни злочин против цивилног становништва бошњачке и хрватске националности 1992. године на подручју Босанске Крупе.

Жалбу браниоца оптуженог Душана Ћулибрка, Веће апелационог суда БиХ је одбило као неосновану и потвдило првостепену пресуду од 15. августа прошле године, наводи се на сајту тог  суда БиХ.

Прочитајте још:  Џевад Галијашевић: Драшко Станивуковић је британски агент
Истом пресудом одређено је да се време које је оптужени провео у притвору, у периоду од 14. фебруара до 21. марта прошле године, као и од 15. августа па надаље, урачуна у изречену казну затвора.

Оптужени је проглашен кривим што је у току ратног стања за време оружаног сукоба између војске и полиције Српске Републике БиХ, а потом Републике Српске и Армије БиХ, у општини Босанска Крупа, у периоду од јула до септембра 1992. године, као припадник резервног састава полиције учествовао као саизвршитељ у убиству 51 цивила бошњачке и хрватске националности, наводи суд.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, исти тај Суд БиХ ослободио је Насера Орића свих оптужби док је жену монструма Елфету Весељи осудио на само 12 година затвора.

Прочитајте још:  Шиптарски окупатори забранили улазак гласачког материјала за референдум
Против ове пресуде није дозвољена жалба.

Васељенска/РТС

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *