Срби из Хрватске могу бити мобилисани у случају рата на Космету

0

flags of Croatia and Serbia painted on cracked wall

Срби из Хрватске могу бити мобилисани у случају рата на Космету.

Прочитајте још:  Младића ударила струја на Сабору фрулаша у Прислоници
Држављани Хрватске који имају и српско држављанство добијају позиве на војну обуку у вези са могућом мобилизацијом српске војске у случају рата на Косову.

Ово је 25. јануара саопштио посланик у Сабору Хрватске из опозиционе странке “Хрватски суверенисти” Маријан Павличек.

Посланик је упозорио да се ради о претњи безбедности Хрватске, на коју власти у земљи не реагују, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Међу онима који су добили позив у камп за обуку су запослени у МУП-у Хрватске, хрватски полицајци“, рекао је Маријан Павличек.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Најмање 15 хрватских полицајаца из Осијечко-барањске и Вуковарско-сремске полиције добило је позиве да се јаве у Сремску Митровицу на северу Србије јер имају двојно држављанство, рекао је Павличек у парламенту.

Према његовим речима, најмање један хрватски полицајац се одазвао таквом позиву, контактирао је српску војску и добио упутства како да се понаша у случају мобилизације у Србији.

„Хтели су да то заћуте. Полиција о томе није обавестила хрватску јавност”, рекао је Павличек.

Према његовим речима, у ситуацију су се умешали лидери Демократске странке Срба Хрватске, јер је реч о представнику српске мањине. Заменик је навео да је поменути полицајац суспендован са дужности и да је покренут дисциплински поступак.

Прочитајте још:  Параноични Ђилас лови шпијуне међу својим сарадницима, а отворио и сезону лова на новинаре!
Маријан Павличек је додао да ни министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић ни министар спољних послова Гордан Грлић Радман не желе да коментаришу случај, иако је хрватска влада, према речима посланика, требало да упути протестну ноту Србији.

Како је пренео ПолитНавигатор , Војска Србије је крајем децембра 2022. године стављена у стање приправности због заоштрене ситуације на Косову и Метохији.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *