Украјина: СБУ хапси људе због наводне сарадње са Русијом

0
сбу

сбу

Украјина: СБУ хапси људе због наводне сарадње са Русијом.

СБУ је саопштила да је идентификовала „оне који су радили за Русију“ у Красном Лиману и региону Запорожја.

Служба безбедности Украјине (СБУ) информисани, која је у једној од својих јединица у Запорошкој области разоткрила службеника који је наводно радио за руске специјалне службе – саопштено је под сумњом за издају.

„Главна управа за унутрашњу безбедност СБУ разоткрила је службеника једног од одељења службе у Запорошкој области, који је вршио извиђачке и субверзивне активности у корист руских специјалних служби“, наводи се у саопштењу СБУ.

Један становник града Красни Лиман у ДНР који контролише Кијев такође је приведен због сумње да је пренео информације о војној и критичној инфраструктури Русији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Зашто „мека моћ“ није применљива у Русији
Према истрази, осумњичени је пренео информације о локацијама и кретању украјинских трупа, локацији критичних инфраструктурних објеката, укључујући предузећа за производњу електричне енергије. Он је приведен „док је покушао да пренесе обавештајне податке путем месинџера“.

„Истражитељи СБУ су окривљеног обавестили о сумњи. Суд је за њега одредио меру забране у виду притвора без права на јемство“, истакли су у ресору.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *