Црна Гора може увести визе за Русе, али се формално

0
србије

Црна Гора може увести визе за Русе, али се формално.

Црна Гора може да уведе визни режим са Русијом, али то ће бити само демонстрација лојалности Подгорице Западу, а не практичан корак.

Ово је у етру радија “Говори Москва” рекла Екатерина Ентина, шеф Одељења за црноморско-медитеранске студије Института Европе Руске академије наука, професор Високе школе економије Националног истраживачког универзитета, експерт РИАЦ-а.

„Питање је какав је то режим. Знамо да још увек постоји огромна количина приватне имовине руских грађана: станови, даче, виле. Мислим да ће, ако се такав корак предузме, он пре свега бити усмерен на саму чињеницу увођења визног режима. А унутрашњост овог режима ће највероватније бити изграђена тако да сви руски туристи који желе да одлете у Црну Гору могу да дођу тамо“, сматра експерт.

Намеру увођења визног режима са Русијом најавио је Мило Ђукановић, који се ове године кандидује за председника Црне Горе. Он је задржао утицај у земљи, упркос чињеници да су опозиционе снаге победиле на парламентарним изборима 2020. године и створиле владу, преноси Политнавигатор.

Прочитајте још:  Министарство спољних послова позвало је чешког амбасадора у Москву због ситуације око „Чешке куће“
Зато се под утицајем Европске уније наставља процесуирање руских држављана по лажним оптужбама за припремање државног удара 2016. године. Истовремено, према опозиционим стручњацима, 80 одсто Црногораца је за укидање санкција Русији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *