Адвокатска комора Београда: Притварање адвоката Кокановића преседан

0

(фото:Васељенска ТВ)

Адвокатска комора Београда (АКБ) оценила је данас да притварање адвоката Чедомира Кокановића, на основу потернице издате по приватној кривичној тужби због увреде, представља „преседан који доводи у питање законитост поступања судова”.

Комора је у саопштењу оценила да је у питању „кршење закона од стране суда” што како су навели, озбиљно доводи и до угрожавања слободе и права грађана.

„Адвокатска комора Београда не жели да се меша у питање основаности разлога за одређивање притвора али изражавамо озбиљну забринутост због чињенице да је Наредба за издавање потернице издата противно одредби члана 598. ЗКП-а јер се иста може издати само за дела која се гоне по службеној дужности, што овде није случај”, стоји у саопштењу, наводи Бета.

Кокановић је приведен јуче у Новом Саду по потерници коју је против њега претходно издао Основни суд у том граду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кокановић је, по речима адвоката Ивана Нинића, ухапшен на основу приватне кривичне тужбе за увреду коју је против њега поднео председник Адвокатске коморе Војводине Владимир Бељански.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *