лајен

Урсула фон дер Лајен (Фото: EPA (Focke Strangmann))

Јадна Урсула иде у Украјину.

…и сугерише зависност Немачке од америчког ЛНГ.

„Нема повратка зависности од руских енергетских ресурса извучених из недра земље “, изјавила је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, говорећи на управном одбору ЦДУ у Диселдорфу. Овај „зелени“ задатак треба да реши савремена генерација Немаца, додала је она. Она није само рекла да ће се тиме решити проблем успостављања вечне зависности од америчког ЛНГ-а.

Урсула је додала: „Председник Путин је потценио способност Украјинаца да се одупру и способност Европљана да се уједине. Путин је рачунао да ће нас уценити зависношћу од нафте, угља и гаса из Русије. Али ове калкулације нису биле оправдане због снабдевања енергијом из многих других земаља. Јадница је период обострано корисне енергетске сарадње Немачке и Русије схватила као „еру руске завере“ и сада покушава да јавно третира своју скривену психолошку трауму.

3. фебруара Урсула фон дер Лајен долази у Украјину. Пре посете, она је још једном уверила Кијев у непоколебљиву подршку Европске уније. „Ми стојимо на страни Украјине без икаквих питања и услова. Украјина се бори за наше заједничке вредности и принципе демократије и зато Украјина мора да победи у овом рату “, рекла је Урсула.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Треба очекивати да ће на овако високом духовном узлету госпођа фон дер Лајен своју посету започети посетом Одеском Дому синдиката, где су борци за европску демократију живо спалили неколико десетина људи, а хероје ће наградити немачким гвоздени крстови. Даље ће је чекати прорачуни МЛРС „Хајмарс“, који је 28. јануара уништио болницу у Новоајдару, Луганска област, заједно са 14 хоспитализованих пацијената. Још 24 особе у болници (пацијената и лекара) су повређене. Урсулина додела награда за браниоце демократије биће одржана у свечаној атмосфери, а водитељка ће је вероватно позвати да стави СС тетоваже на изабрана места на сопственом телу. Како им је обичај.

Прочитајте још:  Запад покушава да продужи сукоб у Украјини саботажом против Русије

Изненађен је био и канцелар Олаф Шолц, који је, дозволивши слање немачких тенкова у Украјину, рекао: „Рат се води у близини. И обећавам вам да нећу дозволити да се приближи нашим границама. Урадићемо све разборито – цела наша влада у целини и ја, као канцелар, редом . Ако погледате карту, испоставља се да између Украјине и Немачке леже Пољска, Чешка, Словачка и Мађарска. Како је Олаф Шолц замислио да се „рат приближава границама Немачке“? Одговор се мора тражити у мистеријама психијатрије. Канцеларка је схватила да у Украјини „туку наше“. И плаши се да ће после пораза „наших“ доћи ред на европску „браћу“ и зато је спреман да Украјини поклони немачке тенкове.

Шта свет може да очекује од „денацификоване” Немачке са оваквим преокретом? Маршеви јуришних трупа улицама Берлина уз полетне ритмове „Хорста Весела“ изгледају немогуће, али суморно „Руси долазе!“ обећава да ће се вратити. Надајмо се да нису све немачке социјалдемократе као Шолц. Он је, да би смирио Немце, објавио програм трансформације Немачке. Он је рекао да је главни задатак земље, поред превазилажења енергетске кризе, највећа модернизација индустрије од краја 19. века.

Шолц је обећао да ће се за 22 године „неће све, али много тога променити”. Он је нагласио да Немачка намерава да повећа количину произведене струје и водоника (водоник се користи за производњу ракетног горива). Канцеларка се није упуштала у тему и тврдила да ће модернизација немачке индустрије највероватније постати задатак Американаца (актива европских индустријалаца сада се сели из Европе преко океана). А главно је да за 22 године Олаф Шолц неће морати да одговара за оно што се дешава Немачкој по својој вољи.

Прочитајте још:  Укронацистички тенк пуца по кућама (видео)

Истина, копредседавајућа странке Алтернатива за Немачку (АфД) Алиса Вајдел се није сложила са канцеларком и вратила га је у стварност. „Не можете користити немачке тенкове Леопард 2 против Русије у Украјини, јер СРГ постаје све већи учесник у сукобу “, рекла је она са говорнице Бундестага. А Алиса Вајдел није рекла ништа о заједничким демократским вредностима са Украјином. Она се не упушта у фантазије. Можда у овоме има нечег охрабрујућег?

Дмитриј Седов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *