Пејка Медић: У БиХ живе комшије које патолошки мрзе Србе

0
медић, српски

Пејка Медић

Текст под насловом „Пејка Медић – нашминкана промотерка зла“ на најбаналнији начин показује како је бити Србин у Сарајеву. Обилат је увредама и претњама, од оних на националној основи до оних најпримитивнијих позива на линч.

„За истјерати змију из дворишта не треба пушка ни тенк, ни авион, гуја се увјек млатила мотком, а за ову гују би додуше требала посебна мотка – усрана – и били би рахат од ње, али нико ни да помисли ухватити се мотке у руке.“

Ово је само један ред текста претњи и увреда упућен на рачун Пејке Медић, новинарке и Српкиње у Сарајеву.

Медић је бивша директорка БХР1, а у БиХ означена као „четникуша“ која подржава „ратне злочинце“ и већ годинама проживљава терор јавности само зато што се професионално бави својим послом.

Најновији позив на линч долази у тексту са портала „Сензор.ба“ који позива грађане и раднике БХРТ-а на обрачун са њом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Текст под насловом „Пејка Медић – нашминкана промотерка зла“ на најбаналнији начин показује како је бити Србин у Сарајеву. Обилат је увредама и претњама, од оних на националној основи до оних најпримитивнијих позива на линч.

-Овај текст још једном потврђује да у Федерацији БиХ живе наше комшије, попут извјесног Мухамеда, који патолошки мрзе Србе. Примитивни вокабулар који користи Мухамед и разни “мухамеди” из Федерације БиХ пуних шест година дижући хајке против мене у разним медијима можда и приличи њиховој публици. Вјероватно се оваквим рјечником користе и у својим кућама, обраћајући се својим кћеркама, сестрама и мајкама. Жао ми је што смо ми Срби у Републици Српској присиљени да живимо у “заједничкој” БиХ с онима који свакодневно позивају и подстичу на мржњу и насиље, док истовремено цвиле пред страним амбасадама и ОХР- ом како су угрожени, навела је Медић за ИН4С и додала да је највећа опасност њиховог писања заправо позив муслимана на деловање.

Прочитајте још:  Дипломатски скандал на хрватској граници: Полицијска блокада за званичнике Европског парламента

Аутор поменутог текста извесни је Мухамед Махмутовић.

У потпису испод његовог имена наћи ћете да је новинар, писац, политичар, аналитичар, професор, експерт за међународну политику, бизнисмен и још штошта. До података чиме се конкретно бави, осим мржњом према свему српском, нисмо успели да дођемо.

-Мухамед би морао да зна да БХРТ није власништво оних које он позива да се физички обрачунају са мном у РТВ дому. То је “заједнички” јавни сервис у којем би према Уставу земље у којој и Мухамед живи умјесто садашњих 50 требало да ради још 250 Срба. Вјерујем да ће власти Републике Српске на нивоу БиХ ускоро озбиљно позабавити стањем у БХРТ- у како је то прошле године најавио тадашњи српски члан Предсједништва БиХ, а садашњи предсједник Републике Српске, Милорад Додик, закључила је Медић.

 

Јавно позивање на линч, претње и увреде нешто су са чим се сваки дан суочава. Окружно тужилаштво у Бањалуци покренуло је истрагу за претње из 2019. године, али и након тога пријављивала је више пута и нове претње смрћу.

Ипак, од 2017. до данас, за те претње, нико није одговарао.

Да ли су се баш из тог разлога окуражили они који прете, знајући да последице очигледно неће сносити, остаје на јавности да просуди.

ИН4С

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *