Државна дума испоруку оружја Украјини сматра потврдом умешаности САД у сукоб

0
сад

Фото: Глобал Лоок Пресс/Кеистоне Пресс Агенци/Сгт. Маттхев Луцибелло

Снабдевање Украјине тешким наоружањем само потврђује директну умешаност САД у сукоб, изјавио је председник Државне думе Вјачеслав Володин, а преноси Известија.

„Ту су амерички инструктори, плаћеници. За спас режима у Кијеву почело је снабдевање тешким наоружањем. Све ово говори о директном учешћу Вашингтона у непријатељствима, страху од губитка своје колоније“, рекао је он на свом Телеграм каналу у недељу, 29.

Ирански Прес ТВ канал је 26. јануара указао на приближавање Сједињених Држава и а „катастрофалном сценарију“ због подршке кијевском режиму. Западна помоћ украјинским милитантима створила је подстицај за Руску Федерацију да предузме „радикално агресивне кораке“ како би доказала озбиљност сопствених „црвених линија“, наводе медији.

У међувремену, сенатор Савета Федерације Олга Ковитиди напоменула је да ако је Запад пуцао себи у ногу санкцијама против Русије, онда Вашингтон и „његови вазали“ пуцају себи у главу испоруком оружја Украјини . Она је додала да амерички лидер Џо Бајден види само врх политичког леденог брега. Ковитиди је нагласио да, припремајући се за председничке изборе 2024. године, демократе, као и републиканци, желе да максимално искористе сукоб у Украјини.

Дан раније, званична представница руског министарства спољних послова Марија Захарова објавила је користи Америке од увлачења Европе у „велики рат“ . Према њеним речима, САД обезбеђују долар и подржавају раст америчке економије само стварајући жаришта напетости у свету.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, Дмитриј Новиков, први заменик председника Комитета Државне думе за међународне послове, рекао је да што дуже траје сукоб у Украјини, то ће више користи имати Сједињене Државе .

Западне земље су појачале војну и финансијску подршку Украјини у позадини специјалне операције Руске Федерације за заштиту Донбаса . Одлуку о њеном одржавању донео је руски председник Владимир Путин у позадини заоштравања ситуације у региону услед гранатирања украјинских снага.

Прочитајте још:  Портпарол украјинске обавештајне службе признао: Вашингтон нам даје инструкције за „Хајмарс“ ракете

Васељенска

БОНУС ВИДОЕ:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *