ГОРАН ИГИЋ: ФРАНЦУСКО-НЕМАЧКИ ПЛАН ЈЕ МИРОВНИ УГОВОР

0
Игић, план

Горан Игић

ФРАНЦУСКО-НЕМАЧКИ ПЛАН ЈЕ МИРОВНИ УГОВОР

ДА БИ НЕШТО БИЛО ДРЖАВА, НЕ МОРА ДА БУДЕ ЧЛАНИЦА УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА: ШВАЈЦАРСКА ДО 2002 НИЈЕ БИЛА У УН, ПА ЈЕ БИЛА ДРЖАВА. СТАЛНО СЕ ЧУЈЕ ОД СТРАНЕ ВЛАСТИ, КОЈЕ СУ СПРЕМНЕ ДА ПРИХВАТЕ ФРАНЦУСКО-НЕМАЧКИ ПЛАН ДА СЕ У ЊЕМУ ИЗРИЧИТО НЕ СПОМИЊЕ ЧЛАНСТВО КОСОВА У УН. МЕЂУТИМ, ТО ЈЕ ЗАМЕНА ТЕЗА.

Једна Швајцарска није била члан УН све до 2002. године, па да ли ико од вас сумња да нису били међународно призната држава и пре те године? Бангладеш није био члан УН све до 1974. године, све док се Пакистан није сагласио.

Дакле, опет је у питању погрешно постављено питање.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

МОГУЋЕ ЈЕ ДА РЕЖИМ ПРИЗНА КОСОВО ИАКО СЕ НЕ БИ ГАРАНТОВАЛО ЧЛАНСТВО КОСОВУ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА И ДА ОНО ПОСТАНЕ ПРИЗНАТА МЕЂУНАРОДНА ДРЖАВА БЕЗ ЧЛАНСТВА У УН, ПА ДА СЕ КАСНИЈЕ УЈЕДИНИ СА АЛБАНИЈОМ (И ТО НА ОСНОВУ МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА). ЈОШ ОД ВРЕМЕНА ВЕСТФАЛСКОГ МИРА ИЗ 1648. ГОДИНЕ ВРЛО ДОБРО СЕ ЗНА ШТА СУ КРИТЕРИЈУМИ ЗА ДРЖАВНОСТ И СУВЕРЕНИТЕТ.

Тако да тај аргумент — „нећемо подржати Косово у УН” — сем што лепо звучи, суштински не мења ситуацију, уколико ми као држава и народ мирно прихватимо француско-немачки план, којим би практично ми сами одбацили Резолуцију 1244 и морамо знати да је прихватање таквог плана, заправо, правно-обавезујући споразум, који има карактер мировног уговора по коме би од стране Србије била призната сецесија Косова, а последице би биле плаћање ратних репарација том новопризнатом Косову, праштање НАТО агресије из 1999. године и сасвим извесно даље комадање земље Србије, где је питање да ли би се све то свело на Београдски пашалук или би нас кроз мигрантизацију једноставно у перспективи елиминисали као државотворни народ.

Прочитајте још:  Србин добио отказ у Естонији јер је честитао рођендан Путину

Други важан аргумент је крајње једноставан. Националне мањине попут Албанаца на Косову и Метохији не следује право на самоопредељење, јер су тамошњи Албанци национална мањина унутар државе Србије и не постоји никаква нација Косовара, коју покаткад спомињу.

Тако да и прича о Заједници српских општини ништа не вреди, јер џаба нам то, ако признамо државност квази-држави.



То би онда била прича о српској националној мањини унутар независног Косова. А та варијанта приступа се опет своди на то да Срби буду поражени као нација.

Ми из Заветника то нећемо дозволити и подсећаћемо власт стално да је Швајцарска била држава и пре 2002. године, иако није била у УН и да знају нас неће преварити тиме што Косово не би одмах било примљено у УН…

Милица Ђурђевић је будући лидер Србије по мом расуђивању, а Александар Вучић је политичка прошлост. Ускоро ће то многима бити још јасније.

Горан Игић, члан Председништва Српске странке Заветници (задужен за сарадњу националним мањинама и међународну сарадњу)

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *