Русија спрема роботски одговор на „тајне тенкове Абрамс без оклопа“ у Донбасу

0
Срби и Русија, русија

срби и русија

Русија спрема роботски одговор на „тајне тенкове Абрамс без оклопа“ у Донбасу

Западни медији преплавили су ове недеље дисајне путеве надом у Украјину док се САД спремају да пошаљу 31 главни борбени тенк у ратом захваћену земљу у источној Европи како би се супротставили руској офанзиви уочи пролећа. Оно што није било много објављено је да су ови М1 Абрамс модификована верзија и да ће бити лишени „тајног“ уранијумског оклопа.

Након вести о тенковима НАТО-а који су спремни да преплаве Украјину, бивши шеф руске свемирске агенције Дмитриј Рогозин рекао је за руски лист Правда да ће „Маркер“, нови робот-тенк, моћи да „уништи западне тенкове, укључујући америчке Абрамс“ и немачке Леопарде.’



Рогозин је објаснио да робот тенк аутоматски препознаје и напада украјинску опрему, укључујући НАТО тенкове, а све због свог система вештачке интелигенције и технологије машинског учења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Борбена верзија робота Маркер има електронски каталог у систему управљања који садржи слике циљева како у видљивом тако и у инфрацрвеном опсегу“, рекао је он.

Директор Музеја противваздушне одбране, пуковник у пензији Јуриј Кнутов, рекао је руском листу Лента.Ру да „робот тако може да идентификује тенкове НАТО производње“ и да ће бити „наоружан митраљезом и противтенковском ракетом домета до шест километара“.

Рогозин је у среду написао на свом Телеграм каналу:

„Ударна верзија робота Маркер, који ће ући у зону специјалних операција [Донбас] у фебруару, моћи ће аутоматски да открије и погоди украјинску опрему, укључујући америчке тенкове Абрамс и немачке тенкове Леопард“.



Један велики проблем са којим би се украјинске снаге могле сусрести са М1 Абрамсом, поред тежине и турбинског мотора који гута гас, јесте да су то старије верзије и лишене „тајног“ уранијумског оклопа. То би могло значити да су ови тенкови рањиви.

Прочитајте још:  Петнаест војника Оружаних снага Украјине добровољно је положило оружје

Према Политику, забрањен је извоз Абрамса са поверљивим оклопом јер постоји бојазан да би тенкови, ако буду заробљени, могли бити реверзибилно пројектовани у инжењерском смислу.

Дуготрајно питање је да ли ови огољени Абрамс тенкови могу да издрже противтенковску ракету.

Или још боље, једну ракету из руског роботског тенка.

Александар Митић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *