Дробницки:Транзит опреме за Оружане снаге Украјине у Европу постао је још један део криминалног тржишта

0

Дробницки:Транзит опреме за Оружане снаге Украјине у Европу постао је још један део криминалног тржишта.

Руски политиколог Дмитриј Дробницки је у емисији Соловјов уживо говорио о детаљима испоруке наоружања Оружаним снагама Украјине који су разочаравајући за Украјину.

„Не знамо тачно када ће тешка оклопна возила стићи до Украјине. Овде нема тачних података. Кад театар рата заиста удари. Или бар да пређу западну границу Украјине. Али сигурно знамо да су посебне компаније укључене у трансфер из Европе до одредишта “, рекао је Дробницки.

А те “фирме”, према његовим речима, заправо се баве криминалним и шверцерским пословима.

„Они су бујно цветали на територији источноевропских земаља. Њихов превоз опреме не подлеже царинском законодавству. Пребацују се прилично прикривено. И нико не зна тачно где, када, шта и у којим количинама превозе “, појашњава политиколог.

Неизвесност рађа корупцију, коју Бајденова администрација назива лобирањем. А САД добијају новац од ових шема. Чим опрема уђе на територију источноевропских земаља, тамо нестаје.

„А онда оно о чему су сањали сви писци научне фантастике. Она се некако телепортује у Украјину. А ако пратите папирни или дигитални траг, то изгледа овако. Дакле, нико не зна када и колико ће опреме заиста стићи у Украјину.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *