Отворени позив из Лондона на директан сукоб: НАТО војнике послати у Украјину (ВИДЕО)

0
нато

нато

Бивши заменик министра одбране Велике Британије позвао је на формирање коалиције земаља НАТО-а који желе да пошаљу војску у Украјину

Бивши заменик министра одбране Велике Британије Џералд Ховарт сматра да Запад треба да оснује коалицију земаља-чланица НАТО-а које би желеле да пошаљу своју војску у Украјину.

По његовом мишљењу, Запад би требало да “размотри” опцију слања НАТО војника у Украјину.

“Русија је у овоме она страна која је крива, Русија је извршила инвазију на Украјину. Сви на Западу су објавили да Украјина мора да победи. Велика Британија је на том путу још од времена власти Бориса Џонсона, да Украјини треба помоћи. Мислим да је потребно да размислимо куда ово води. Јер у овом моменту изгледа да је Русија у застоју са ‘поравнањем’ свих делова суверене земље”, рекао је Ховарт за “Скај њуз”.

Он је казао да Запад треба да одлучи како жели то да постигне, ако планира да помогне Украјини и додао: “Украјина мора да победи јер ако не победи – где ће Путин кренути потом”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Мислим да померање ивице полако, мало овде, мало тамо није одговор”, рекао је он.

Такође је додао да западне земље не би требало одмах да испоруче Украјини борбене авионе јер, уколико би амерички авиони Ф-16 пали у руке руске војске Запад би се суочио са новом опасношћу.

“Мислим да Запад треба да одлучи како планира да обави свој посао и на који начин би Украјина требало да добије овај рат. Сматрам да једноставно укључивање у сукоб неће помоћи. Сада нам је потребна стратешка одлука и мислим да би требало да преузмемо обавезу да формирамо коалицију оних који желе да се укључе у сукоб, подрже Украјину и потисну Русију из те суверене земље”, рекао је Ховарт.

Прочитајте још:  Путинов тужилац: Британац, саветник команданта ОВК и Карле дел Понте

Џералд Ховарт био је заменик министра одбране Велике Британије од 2010. до 2012. године.

Раније је председник Америке Џозеф Бајден изјавио да Америка нема намеру да испоручује Кијеву ловце Ф-16, пренео је Ројтерс.

НАТО блок је већ ушао у директан сукоб са Русијом, од самог почетка руско-украјинског сукоба је укључен, и сваким даном све отвореније на то указује, изјавио је шеф ДНР Денис Пушилин.

“Видели смо да НАТО земље повећавају своје присуство у близини руских граница много пре почетка специјалне војне операције. НАТО је од самог почетка укључен у сукоб и сваким даном све отвореније то показује”, рекао је Пушилин.

Москва је више пута упозорила да би долазак НАТО трупа био почетак директног сукоба.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је недавно рекао да су кијевске власти директно са Запада добиле директиву да још не преговарају са Москвом, упозоривши да ће овакви напори само отежати ситуацију у региону и свету када једном коначно буде решено да се седне за преговарачки сто.

“Рат који Русија води са Западом више није хибридни рат, јер му тако мало фали да постане прави”, казао је.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *