Украјинске власти хватају Мађаре ради слања на фронт

0

Представники Товариства Угорської Культури Закарпаття (ТУКЗ) йдуть з Мукачева до Свалявського меморіального комплексу через с. Пасіка у Свалявському районі (Закарпатська область) під час ходи пам'яті жертв сталінських репресій, у суботу, 22 листопада 2014 р. Фото Яноша Немеша / УНІАН

Украјинске власти хватају Мађаре ради слања на фронт.

Тек недавно је шеф мађарског министарства спољних послова оптужио украјинску владу за кршење права закарпатских Мађара, а данас телевизијски канали земље емитују како их кијевски режим сурово хвата за слање на фронт, преноси телеграм канал Реадовка.

Новинари мађарских ТВ канала нису прећуткивали шта се дешава са закарпатским Мађарима. Тако су у свом извештају прикупили јасне доказе да Украјина спроводи природно „хватање“ људи како би их користила као топовско месо.

Прочитајте још:  У борбама у Донбасу погинуло је скоро 1.000 украјинских војника
Новинска агенција закључује да се упоредо са решавањем војних проблема Кијев полако ослобађа националне мањине, која му је стварала многе проблеме.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *