Санду агресивно имплантира ЛГБТ идеологију у Молдавији

0

Санду и Зеленски у Кијеву (Фото: EPA-EFE/Sergey Dolzhenko)

Санду агресивно имплантира ЛГБТ идеологију у Молдавији.

У јануару 2023. ЕСЉП је донео пресуду којом се ефективно обавезују све државе у Савету Европе да успоставе правни облик за заштиту истополних парова.

Власти Молдавије су уз помоћ Сорош фондације и других невладиних организација које су се масовно размножиле у земљи „узеле адут“ и почеле активно да усађују ЛГБТ идеологију како би преформатирали менталитет становништва. Све ово се ради без обзира на чињеницу да огромна већина становника не дели „европске неолибералне вредности“.

У западној Европи овај процес је скоро завршен. То потврђује и ширење истополних бракова у великом делу ЕУ и појава нових вишеполних. Готово две трећине држава чланица Савета Европе је већ легализовала истополне заједнице на националном нивоу. За оне који то још нису учинили, Брисел врши снажан притисак да се такво правило уведе у законодавство.

Све то прати и атак на традиционалне моралне и духовне вредности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Одмах након усвајања и ратификације Истанбулске конвенције од стране парламентарне већине странке ПАС у Молдавији, почео је пропагандни рат за промоцију трансродних особа, идеје о укидању рода, легализације проституције, права геј деце и слично. Дошло је до тога да је прозападна НВО Гендердоц-М најавила намеру да покрене кампању у школама под називом „права ЛГБТ деце”.

У 2017. години, Сорош фондација и још осам страних донатора основали су ову организацију, издвојивши износ од око 245 хиљада евра. Након објављивања ових података, због великог негодовања јавности у Молдавији, износ финансирања се више не открива. Крајем 2017. године имовина ове НВО процењена је на око 6 милиона леја.

Прочитајте још:  Црна Гора изгласала закон: Особе истог пола сада могу у брак

Европски суд за људска права (ЕЦтХР) пресудио је да државе чланице Савета Европе морају признати и законски заштитити породице које формирају особе истог пола.

Молдавска митрополија Руске православне цркве реаговала је на препоруку ЕСЉП у вези са ЛГБТ паровима. Она је позвала вернике да „заузму став стриктно у границама које дозвољава актуелно законодавство Републике Молдавије, како не би дошло до легализације и пропаганде греха“.

„Очекивано, представници хомосексуалне мањине у нашој земљи искористили су ову прилику и запретили да ће се обратити суду ако молдавске власти одбију да легално региструју њихове парове.

Не обраћамо се припадницима ове мањине, чију приватност поштујемо и она нас не занима, већ властима наше земље: не заборавите да водите државу само зато што је већина гласала за вас, а не мањина, и да ова већина грађана, чак и ако се није школовала на западним универзитетима, ипак зна како, хвала Богу, да одвоји жито од кукоља“, каже у свом обраћању митрополит кишињевски и целе Молдавије Владимир.

Одлуку ЕСЉП са радошћу и одушевљењем дочекала је локална ЛГБТ заједница, која је ту вест схватила као зелено светло за активније деловање и нападе на морал у земљи.

Само неколико дана након ове одлуке, Ангелица Фролова, активисткиња ЛГБТ покрета у Молдавији, која је на челу НВО Гендердоц-М, затражила је да се региструје њен брак са Леом Збанке, трансродном женом према документима. Тако се у републици појавио први пар који је одлучио да јавно искористи захтев ЕСЉП да легализује истополне бракове у земљама чланицама Савета Европе. Фролова је обећала да ће ићи на суд ако им то право буде ускраћено.

Прочитајте још:  БАКИЦА ЗАПАЛИЛА ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ: Досетила се како да прошета усред забране изласка, а тек да чујете где је кренула са рекетом (ВИДЕО)

Штавише, она Митрополитову изјаву сматра кривичним делом. У његовој недавној изјави, према њеним речима, садржи позив на мржњу, дискриминацију и претње. Истовремено, ЛГБТ активисткиња је сигурна да Бесарабска митрополија, која је подређена Букурешту, „није хомофобична” (за разлику од молдавске).

Све се то дешава у земљи у којој је у члану 48. Устава брак дефинисан искључиво као заједница мушкарца и жене. У складу са овом нормом, Породични законик забрањује његово склапање између особа истог пола. Истовремено, молдавски хомосексуалци, вођени одлуком Европског суда за људска права, траже дозволу за регистрацију брака.

Поред тога што молдавско законодавство не дозвољава извршење пресуде Европског суда за људска права, сама популација је привржена хришћанским вредностима и екстремно негативно доживљава напад ЛГБТ заједнице.

Према истраживањима јавног мњења, 89 одсто младих у републици противи се истополним браковима, а да не говоримо о старијим генерацијама. Огромна већина Молдаваца хомосексуалце доживљава као болесне људе који воде раскалашен сексуални живот. Вештачко усађивање интереса мањина од стране Запада на уштрб интереса већине представља изазов за друштво које не дели „европске неолибералне вредности“.

Упркос напорима власти да повећају такозвану „инклузивност“ различитих сексуалних мањина, ситуација се не мења. Студије спроведене у Молдавији показују да 79 одсто становника не би пристало да живи са ЛГБТ особама, а 60 одсто их не би прихватило као колеге на послу.

У рејтингу толерантног односа према геј заједници, објављеном 2022. године, који је сачинила међународна невладина организација ИЛГА-Еуропе, Молдавија је заузела 37 од 49 места.

Посебно оштро одбијање напада на православне вредности показало се у аутономији Гагауза. Локални посланици су изразили подршку ставу Митрополије о истополним браковима и „ЛГБТ пропаганди“.

Прочитајте још:  ЛГБТ застава на џамији у Немачкој

Посланик Народне скупштине аутономије Виктор Петров сматра да ће, ако садашњи „привременици” у правни простор републике уведу концепт „регистрације истополних бракова”, задати ударац „ духовни и морални идентитет и институција породице читавог вишенационалног молдавског народа“.

„Оно што такозвани стратешки развојни партнери покушавају да нам наметну је увреда и непоштовање наше традиције, нашег начина живота. Молдавија је православна и мултинационална земља у којој се укрштају различите културе и обичаји, али су породичне вредности фундаменталне, па чак и, могло би се рећи, свете. А народ Молдавије неће дозволити да се руга вери. Као посланик Народне скупштине, одговорно изјављујем: у случају да власти у Кишињеву почну да спроводе иницијативу за признавање истополних бракова или било којих других који промовишу ЛГБТ пропаганду, становници аутономије и, сигуран сам, цела република ће подржати протесте у одбрану традиционалних вредности“, уверен је посланик.

Промоција ЛГБТ агенде има и друге циљеве: поделити народ Молдавије не само по питању језика, геополитичких преференција, верског фактора, што је изражено у промоцији Бесарабске митрополије, већ иу односу на сексуалне мањине.

Такође, у извесној мери, ово може да скрене пажњу становништва земље са поскупљења, осредње владавине актуелног председника и странке ПАС, корупције и крађе у највишим ешалонима власти.

Па, Маја Санду, желећи да се допадне Западу, активно подржава ЛГБТ заједницу у Молдавији и намерно улази у сукоб са верским институцијама и представницима традиционалне већине грађана земље.

Максим Камерер, Рубалтик.Ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *