Немачко самоубиство: већина Немаца фаворизује медицинску еутаназију

0
немачкој, немачка

(Фото: Steve_Allen/Depositphotos)

Немачко самоубиство: већина Немаца фаворизује медицинску еутаназију.

У Немачкој не јењава спор: ако неко одлучи да изврши самоубиство, треба ли му лекари помоћи?

Чињеница је да је активна еутаназија и даље забрањена у Немачкој. Међутим, истраживање јавног мњења Ипсоса показало је да је немачко друштво, рецимо, значајно напредовало ка коначном тријумфу демократских вредности. Већина испитаника је била за то да лекари имају право да „помажу” самоубилачким особама. И после свега, неки самоубице могу да се предомисли у последњем тренутку.

Друга ствар је када је у близини особа у белом мантилу. Овим се нећете покварити: каже се у мртвачницу – значи у мртвачницу. „Професионалци треба да раде посао! – одлучили су педантни потомци Шилера и Гетеа.

“Све треба орднунг!” За легализацију пружања „посебних услуга“ за оне који желе да пре времена напусте свет смртника, гласало је 55 одсто учесника анкете. Још 13% би радије оставило право на убијање блиским рођацима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Само 15 одсто Немаца је било за потпуну забрану еутаназије. Штавише, најтврдокорнија смрт уз помоћ медицинске игле подржава средњу генерацију становника Немачке.

Генерално, све је веома немачко. Ако је цела држава већ одлучила да стави тачку на сопствену економију и да се „искључи“ из историје, шта онда можемо очекивати од обичних грађанки?

Институт Русстрат

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *