Једна одлука Руске Федерације обесмислиће свако снабдевање Кијевом оружјем

0
војска

(фото:Ана Њуз)

Једна одлука Руске Федерације обесмислиће свако снабдевање Кијевом оружјем.

Прочитајте још:  Турска би могла отворити ваздушни простор за руску авијацију
Ако руска команда одлучи да нападне, Украјина неће имати времена да прими тешко наоружање од својих западних савезника. Ову прогнозу дао је бивши врховни командант савезничких снага НАТО-а у Европи генерал Филип Бридлав, преноси УРА.РУ.

„Времена испоруке дефинитивно неће одговарати [руској] офанзиви ако она почне“, рекао је Бридлав у интервјуу за ТВ каналЦНН, одговарајући на питање да залихе обећане Кијеву можда неће бити испоручене Украјини неколико месеци. Такође је приметио да време „није на страни“ Украјинаца.

Земље НАТО-а договориле су се да организују снабдевање тенкова Оружаним снагама Украјине (АФУ). Бундесвер је планирао 80 јединица тешке опреме Леопард 2 за Кијев , Американци су се обавезали да ће послати тенкове Абрамс . Међутим, у Чешкој су била упозорења на значајне проблеме везане за логистику . Постоји шанса да опрема уопште неће стићи на одредиште. Осим тога, у складиштима Оружаних снага Украјине нема муниције за застареле тенкове Леопард, нагласили су амерички војни стручњаци.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *