Црква Енглеске може да избаци заменице мушког рода и „Оче наш“ приликом описа БОГА

0
британски, црква, британаца

британски

Црква Енглеске разматра да избаци фразу „Оче наш“ из почетка молитве Господње и да упути свештенство да се уздржи од употребе заменица мушког рода када говоре о Богу, наводи се у извештају у Телеграфу.

Овај потез долази након што је велечасна Џоана Стобарт, викар у епархији Гилдфорд, тврдила да неко свештенство жели да се позива на Бога а да не каже Он или Њега како би били „инклузивнији“.

Стобарт је написала: „Молим вас, литургијска комисија може да пружи ажуриране информације о корацима који се предузимају за развој инклузивнијег језика у нашој овлашћеној литургији и да пружи више опција за оне који желе да користе овлашћену литургију и говоре о Богу на неродни начин, посебно у овлашћеним опростима где се многе молитве односе на Бога када се користе мушке заменице?“

У извештају се наводи да је бискуп Личфилда, пречасни Мајкл Ипгрејв, одговорио „Већ неколико година истражујемо употребу родног језика у односу на Бога, у сарадњи са Комисијом за веру и ред“.

Овај најновији покушај да се у Цркву Енглеске убаци „буђење“ долази након открића о оснивању фонда од 100 милиона фунти за „решавање неправди из времена ропства“, чак и када се неке црквене зграде буквално распадају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Током Божића, црква у Лугбороуху доспела је на насловне стране када је избрисала референце на рођење и Исуса у божићној песми и заменила их прославом „квир“ људи.

У јулу прошле године, Црква Енглеске је одбила да дефинише шта је жена, рекавши да немају дефиницију тога у својим књигама, упркос томе што се и даље наводно противе истополним браковима.

Прочитајте још:  Индија на почетку избора: САД провоцирају ескалацију границе са Кином

Године 2021, Црква Енглеске је објавила да уводи квоте за црначко и етничко свештенство како би се утро пут за „тренинг против расизма“ у Цркви, као и за „контекстуализацију црквених статуа које могу изазвати увреду“.

Чак ни Бог није поштеђен руље из покрета „буђења“.

Александар Митић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *