Херсон: Украјински окупатори се спремају за евакуацију, град се враћа Русији

0
херсон

херсон (фото:Политнавигатор)

Херсон: Украјински окупатори се спремају за евакуацију, град се враћа Русији.

Украјинске оружане снаге почеле су да се припремају за напуштање Херсона: приморавају медицинске раднике да се евакуишу, подстичу обичне становнике да оду и износе културна добра.

Ово је у етру Соловјев лајв телеграм канала саопштио вршилац дужности губернатора Херсонске области Владимир Салдо, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Имамо информације одатле, а ове информације сугеришу да ће се Херсон највероватније – и верујем у то – вратити у Руску Федерацију у врло блиској будућности“, нагласио је он. – О томе сведоче све акције које тамо спроводе окупаторске трупе. Сада је у Херсону најављена евакуација и готово силом нуде преосталим људима, а има их око 60 хиљада, да напусте Херсон.

Лекари су скоро насилно изгурани, чак ни понуђени, већ као обавезни. Али, према мојим информацијама, мало ко користи ову прилику. Одлазе они који се стварно плаше. Они који су данас чекали долазак украјинске војске, заједно са свима осталима, чекају свој одлазак, а овај одлазак је већ готов закључак.

Према Салдоу, постоје информације о покушајима извоза културних добара из херсонских музеја. Упркос евакуацији главних артефаката – пепела кнеза Григорија Потемкина-Таурида, споменика Ушакову, Потемкину, Суворову и Маргелову – многе културне вредности су остале у музејским фондовима. Међу њима је и портрет Петра И који је насликао за живота.

„Било би штета да је извађен, иако таквих информација још нема“, рекао је Салдо. – Сви они који показују где и шта лажу су наши бивши „активисти“, а исто толико се плаше да ћемо се вратити и да нећемо бити тако осветољубиви идиоти као они, али који су заиста дали тако озбиљан допринос слому и конфронтацији , одговараће.

Иначе, последњих дана је ухапшено много људи који су, заправо, наставили да раде за украјинске власти након уласка у Руску Федерацију. И ови људи су већ схватили и упоредили: где је Русија, тамо је ред, тамо је будућност. И једноставно су се прерачунали са украјинским режимом и сада чекају да се вратимо у Херсон.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Још једна лажна вест: Оружане снаге Украјине покушале су да прикажу авион оборен у Сирији као руски

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *