Путин: Одлазак западних компанија створио је јединствене услове за продор руских предузећа

0
владимир путин, видојевић

Foto: Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Путин: Одлазак западних компанија створио је јединствене услове за продор руских предузећа.

Агенција за стратешке иницијативе (АСИ) треба да изгради систем за одабир и промоцију перспективних домаћих брендова.

Ово је изјавио руски председник Владимир Путин данас на састанку Надзорног одбора АСИ, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Да би компаније могле да повећају производњу и продају својих производа, брзо би прешле из малог, иако локалног, али успешног предузећа у бизнис на савезном нивоу. Заједно ћемо моћи да створимо услове да роба, услуге и производи произведени у Русији постану предмет нашег националног поноса. Већ имамо довољно ових производа, али у новој фази можемо брже да делујемо и да се крећемо како би ове робе и услуге биле успешне не само на домаћем, већ, наравно, и на иностраним тржиштима.

Наравно, томе треба да тежимо, јер закључавање на домаћем тржишту је лоша прича, ово је само пола успеха – дефинитивно не можете стати на пола пута, морате да се такмичите на иностраним тржиштима, а онда ће ово гурнути свако предузеће да постигнемо више и, на крају, жељени резултат“, рекао је Путин.

Прочитајте још:  Понижење архијереја УПЦ пред Зеленским завршено је затварањем прилаза Лаври
Предложио је да се сваке године награђују компаније победнице такмичења за најбоље нове домаће брендове.

„Имамо много добрих, квалитетних производа, одеће, робе широке потрошње коју производе руска предузећа. Доскора им је било прилично тешко да се пробију чак и на домаће тржиште, да конкуришу глобалним играчима, пре свега западним компанијама. Иначе, многи од њих су чак добили снагу као резултат подршке својих држава својевремено. Управо је тако било у разним индустријама, упркос свим тврдњама да све треба да буде искључиво на тржишту, али, ипак, без подршке државе многе компаније са светским брендовима не би могле да дођу до таквих позиција“, рекао је Путин. рекао.

Прочитајте још:  Путин потписао декрет: Тешке казне чекају оне који буду ширили лажне вести о руској војсци
Он је истакао да су одласком западних компанија створени јединствени услови за домаће пословање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Али данас, многи од њих, знате, напуштају наше тржиште под притиском својих влада – све најбоље. Вероватно је неко мислио да ћемо се одмах срушити и распасти. Ништа слично се не дешава: ништа се није срушило и распадало. Наше компаније, наши предузетници преузимају ова предузећа или чак правце и настављају овај посао, и то веома успешно. За нас је важно да је наш домаћи произвођач добио јединствене могућности за развој и, наравно, то морамо у потпуности да искористимо“, рекао је Путин.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *