Верзија о вештачком земљотресу у Турској је сасвим уверљива

0
турској, земљотрес

Земљотрес у Турској

Верзија о вештачком земљотресу у Турској је сасвим уверљива

Најјачи и најразорнији земљотрес у Турској могли су вештачки да изазову САД. Тако каже ирански међународни новинар Хајал Муазин, преноси Правда.Ру.

Прочитајте још:  Стрелков о својој кандидатури за председника Руске Федерације!
Верзију је прокоментарисао заменик директора Института за историју и политику Московског државног педагошког универзитета Владимир Шаповалов , који сматра да пре свега треба сагледати трагедију турског народа и, сходно томе, реакцију и шта се дешава около. Политиколог је подсетио да је Русија одмах пружила помоћ Турској и Сирији обезбеђујући своје спасилачке тимове.

„Али у исто време видимо да Запад не жури посебно да помогне, с једне стране. С друге стране, постоји прилично очигледна ситуација кризе у односима између колективног Запада, пре свега САД, и Турске. Ова криза се погоршава“. приметио је Шаповалов.

Такође, према његовим речима, актуелни турски лидер Реџеп Тајип Ердоган је све мање прихватљива фигура за Запад, а све више се расправља о питању слабљења његове моћи на удицу. Трагедија која је задесила турско друштво је и згодан начин да Запад снизи висок рејтинг шефа Турске с обзиром на предстојеће изборе, што може довести до прилично озбиљне дестабилизације ситуације, сматра аналитичар.

Васељенска/Еадејли

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *