Вртоглави скандал у Европској унији:„Побеснела Урсула“ ни не црвени.

0
лајен

Урсула фон дер Лајен (Фото: EPA (Focke Strangmann))

Вртоглави скандал у Европској унији:„Побеснела Урсула“ ни не црвени.

Једна од најновијих вести Европске комисије равна је гласном шамару. Званична публикација ЕУ Еурактив пише : „Катар није једина држава која практикује дипломатију чековних књижица. Чини се да се и Мароко уклапа у скандалозну причу са Катаргејтом. Где гледа Европол, одељење полицијске службе Европске уније?“

А Европол вредно заобилази седиште Европске комисије. Зашто сметати шефу? Последњи велики случај Европола (октобар 2022.) била је ликвидација синдиката корумпираних пристанишних радника у италијанској луци Ђоја Тауро, повезаних са ‘Ндрангетом и увозом јужноамеричког кокаина у Европу. Међутим, није само ‘Ндрагхета та која негује корупцију у Европској унији…

„Белгијске власти су 9. децембра 2022. извршиле неколико хапшења и претреса у Бриселу у вези са истрагом о сумњама у корупцију у Европском парламенту, које се доводе у везу са Светским првенством у Катару. Потпредседница Европског парламента, грчка политичарка Ева Каили и њен партнер су приведени … Каили је одмах искључена из странке ПАСОК-КИНАЛ (Панхеленски социјалистички покрет – Покрет за промене) … Грчко тужилаштво покренуло је истрага против Каили у вези са њеним могућим почињеним злочинима у вези са подмићивањем и прањем новца“ , објавио је шпански лист ЕуроВикли Њуз  .

Потпредседница Европског парламента Ева Каили ухваћена је на лицу места. Њен отац је запленио кофер са свежњевима евра, који су преко посредника плаћени Кајли за промовисање понуде Катара у припреми за Светско првенство у фудбалу 2022. године.  

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Гардијан појашњава да је од потпредседнице Европског парламента „полиција запленила компјутере, мобилне телефоне и 600.000 евра у готовини у једној кући, 150.000 евра у другој, као и „неколико стотина хиљада евра” из хотелске собе у Бриселу. “ . У Кајлином финансијском извештају наводи се пет некретнина у Грчкој, 340.000 евра депозита у грчкој банци и … потпуно нова компанија за некретнине недавно отворена у престижном атинском округу Колонаки.

Прочитајте још:  Систем против Срба: Ко неће да прода имовину Албанцима, нађу лажне сведоке наводних ратних злочина

Поред Кајли, њен помоћник Франческо Ђорђи и бивши европски посланик Пјер Антонио Панцери оптужени су за прање новца, корупцију и учешће у злочиначкој организацији у корист „Заливске државе“, обојица су сада у притвору. Лукави Пољаци су преко уста свог посланика у Европском парламенту Јацека Сариусх-Волскиа оптужили Кајли да је … примала новац из Москве и због тога је била праћена.

Корупцијски скандал у Европском парламенту већ је добио изузетан преокрет. Пјер Антонио Панцери, који је признао своју умешаност у “корупцију и криминалну организацију”, преговарао је са тужиоцима о договору у којем ће дати детаљне информације о криминалним активностима у замену за смањену казну. На његовој листи починилаца корупције налази се око 60 посланика из различитих држава. Европски „изабрани народ“ није изгубљен.

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен хитно је одговорила на скандал. Чини се да је „изузетно забринута“. У међувремену, група европских посланика захтева истрагу о комерцијалним активностима саме Урсуле, а њен супруг Хајко фон дер Лајен први је на листи осумњичених. Хеико је медицински директор у Оргенесис Инц. – компанија која је од Европске комисије, односно од његове супруге, добила 320 милиона евра. Случај поприма размере вртоглавог скандала, можда највећег од оснивања ЕУ.

А главну оптужбу за компромитујуће доказе под Урсулом поставило је Европско тужилаштво, које истражује куповину вакцина против корона вируса. Пре две године, под плаштом „пандемије“, Урсула фон дер Лајен је потписала уговоре о набавци вакцина са АстраЗенецом, Санофи-ГСК, Јанссен Пхармацеутица НВ, Модерном, Новаваком и Валневом . Брисел је ово представио као велико достигнуће. А данас ЕуроВеекли Невс цитира европског посланика Мислава Колакушића: „Куповина 4,5 милијарди доза вакцине Цовид-19 за 450 милиона становника ЕУ је највећи корупционашки скандал у историји човечанства“ : за сваког становника ЕУ „луда Урсула“ је платила 10 доза .

Прочитајте још:  Европска унија ограничила извоз медицинске опреме у државе које нису чланице

Европска комисија је одбила да открије детаље Урсулиних преговора са Пфизером , чак су и цене доза вакцинације у уговорним обавезама поверљиве. На набавку је потрошено десетине милијарди евра, док су милиони доза вакцина остали непотражени. Урсула је надмашила само Аустралију, где су купили 280 милиона доза вакцина за 25 милиона становника… „Пандемија“ је добро нахранила лопове!

Мало је вероватно да ће се предстојећа олуја брзо смирити. Неколико „жртвених јараца“ ће, наравно, изгубити своја мека седишта на раскрсници Руе де ла Лоие и Булевара Карла Великог, али ће ауто ЕУ са лоповским посланицима ЕП наставити да се креће. Па шта они причају о Русији као једној од најкорумпиранијих земаља на свету?

Елена Пустовојтова/ФСК.РУ

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *