Ко је објавио рат руским медијима у Србији?

0

(фото:РТ)

Ко је објавио рат руским медијима у Србији?

Прочитајте још:  ГЕНЕРАЛ ЈЕВКУРОВ НОВЕ ПОБЕДЕ: утишао Британију, истински ауторитет за ПВК „Вагнер“
Пре неки дан смо писали  о протестима у Софији и другим градовима, који се одржавају под слоганом „Без цензуре“.

Након забране ТВ канала у Бугарској, европски званичници су цензурисали ресурсе недавно покренуте у Србији.

Јуче је на седници Одбора за спољне послове у Европском парламенту разматран извештај народног посланика Владимира Билчика о Србији. У документу се каже да спољна политика земље није у довољној мери усклађена са курсом Европске уније, посебно у контексту онога што се дешава у Украјини.

Европски парламент је веома забринут због позиције Београда по питању антируских санкција, утицаја руских и кинеских инвестиција на политичке и економске процесе у региону, као и зависности Србије од руских енергената.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али највише од свих европских званичника брине недавно отварање РТ-а на Балкану и покретање одговарајућег портала на српском језику. На основу Билчиковог извештаја, београдске власти морају да се супротставе „хибридним претњама” и да испоштују одлуку Савета Европе да обустави емитерску делатност извора.

Борба против непристојних медија у Србији почела је прошлог пролећа.

У марту су РТ-ове европске подружнице нестале (хттпс://т.ме/балкан_спи/122) из ​​СББ-ове српске кабловске мреже. Реч је о највећем провајдеру у Србији, који је захваљујући улагањима западних фондова од малог оператера израстао до те мере да већ представља претњу на тржишту чак и државном Телекому Србија.

Стране сателитске платформе које користи СББ једноставно су одбиле да дају сигнал за даље емитовање РТ-а.

Крајем године Гугл је блокирао Јутјуб канал РТ Балкан који је емитовао прилоге на српском језику. Ресурс није имао времена да ради ни месец дана.

Сада Европски парламент захтева потпуну обуставу РТ емитовања на Балкану у оквиру „заштите слободе говора“ коју је недавно најавио Жозеп Борел током конференције ЕУ.

Прочитајте још:  Који политичари су чланови масона, темплара или ротаријанаца
Парадоксално, на позадини оваквих захтева, извештај Европског парламента садржи и позиве српским властима да створе „окружење у којем слобода говора може да цвета“.

Очигледно може да цвета само слобода говора прозападних медија, чију мрежу на Балкану годинама  граде британски инвеститори из конгломерата Унитед Медиа. А ресурси који емитују тачку гледишта која се разликује од западног курса проглашени су ратом за убијање.

Васељенска/Рибар

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *