У случају напада на Немачку, четвртина Немаца је спремна да побегне из земље

0
на Немачку

Немачка амбасада у Кини (REUTERS/Carlos Garcia Rawlins)

У случају напада на Немачку, четвртина Немаца је спремна да побегне из земље.

Сваки четврти грађанин Немачке покушаће да што пре напусти земљу у случају оружаног напада на њу.

О томе сведоче резултати истраживања института за истраживање јавног мњења ИоуГов, објављеног 10. фебруара, преноси дописник ПолитНавигатора.

Анкета је такође показала да је тек сваки десети грађанин Немачке спреман да брани своју земљу са оружјем у рукама.

Али чак и у случају напада на Немачку, само 5% Немаца би се добровољно пријавило за војну службу. Још 6% одраслог становништва земље очекује да буде позвано у случају рата и, ако је потребно, припремљено за народну одбрану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Тихановскаја позвала укронацистички режим да бомбардује Белорусију
Према анкети, сваки трећи Немац (33 одсто) трудиће се да што више настави свој уобичајени живот. Скоро сваки четврти Немац (24%) би у случају рата напустио земљу што је пре могуће.

Истовремено, скоро две трећине немачких грађана сада страхује да ће бити увучени у директан војни сукоб са Руском Федерацијом, а мање од половине Немаца жели да Немачка притекне у помоћ другој држави чланици НАТО-а у случају напада. бацам се на посао.

О томе сведоче подаци истраживања представљени у „Извештају о безбедности за 2023. годину”, који је припремио Алленсбацх институт у име Центра за стратегију и више руководство.

Прочитајте још:  Кад је правда стигла Секулу Дрљевића: Четничка тројка за црногорског усташу
Страховање да би Немачка могла да буде увучена у рат са Русијом има 63 одсто немачких грађана, у поређењу са 37 одсто забележених у прошлогодишњем извештају. Поред тога, скоро половина испитаника (47%) изјавила је да се осећају лично угрожено умешаношћу Немачке у руско-украјински сукоб због континуираних испорука оружја Кијеву, које сада укључује модерне немачке тенкове Леопард 2.

У контексту актуелне геополитичке ситуације, анкета је директно поставила питање како Немачка треба да испуни своје обавезе према НАТО-у у случају рата у коме је укључена друга земља Алијансе.

У овом случају, само 45% Немаца је за војну интервенцију у складу са чланом 5 НАТО уговора, ау источнонемачким државама ова цифра пада на 30%. Што се тиче земље у целини, 35 одсто анкетираних рекло је да би за Немачку било боље да се „држи подаље“ ако било ко од њених савезника у НАТО-у буде нападнут. Сваки пети се није одлучио по овом питању.

Како је  известио  ПолитНавигатор , 50% Немаца се противило снабдевању Кијеву тенкова Леопард.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *