ФСБ: стране обавештајне агенције шаљу писма за прикупљање информација о СВО

0

ФСБ: стране обавештајне агенције шаљу писма за прикупљање информација о СВО.

Федерална служба безбедности (ФСБ) известила је да стране обавештајне агенције користе популарне руске поштанске службе да би сазнале информације о спровођењу специјалне војне операције (СВО) за демилитаризацију и денацификовање Украјине, као и податке о појединцима директно укљученим у њу, преноси Столетие.ру

Стране обавештајне агенције су ово ухватиле у августу прошле 2022.

„У ту сврху, нападачи користе имејл адресе сличне називима домена савезних органа извршне власти, са којих масовно шаљу мејлове институцијама и организацијама са псеудозваничним захтевима за податке о учесницима СВО, о мобилисаним грађанима и о лицима која су ушла у Русију са територије Украјине, као и другим подацима од интереса за стране обавештајне службе“, наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:  Парохијани Курганске цркве праве рововске свеће за учеснике СВО
ФСБ је позван да остане на опрезу и када добије писма из различитих одељења, контактира званичне веб странице релевантних владиних агенција како би проверио њихову аутентичност. Док не дође одговор, не треба одговарати на такве поруке и отварати прилоге у њима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пре неки дан је заменик директора Националног координационог центра за компјутерске инциденте, који је створила ФСБ, Николај Мурашов, рекао да је број сајбер напада на инфраструктуру Русије од почетка СВО порастао неколико пута.

„Постоји повећање брзине имплементације претњи. Не треба више од неколико сати од тренутка када се појаве информације о претњама, на пример, објављивање информација о рањивости, до њихове практичне примене“, рекао је он.

Мурашов је напоменуо да су хакери користили Телеграм канале да агитирају и дистрибуирају упутства за сајбер нападе на руске структуре. Према његовим речима, главни разлог цурења личних података у Руској Федерацији је немаран однос према серверима.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *