Систем труо до сржи: Средњошколац суспендован и ухапшен јер је рекао да постоје само два пола

0

Католичка школа у Ренфруу, Канада, суспендовала је ученика, који је потом ухапшен, јер је рекао да постоје само два пола.

Џош Александер је суспендован прошлог новембра због коментара о роду на часу и реченом му је да не може да се врати на часове док не повуче своју изјаву, преноси “Торонто сан”.

Александер је ове седмице покушао да се врати у средњу школу, само да би био ухапшен и оптужен за недозвољени упад.

У интервјуу за “Нешонел пост”, сада бивши ученик “Светог Јосифа” испричао је шта се догодило.

“Разговарало се о ученицима који користе женске тоалете, родној дисфорији и мушком дојењу. Сви су износили своје мишљење о томе, учествовао је сваки ученик који је желео, укључујући и наставника”, рекао је Александер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Рекао сам да постоје само два пола, да сте рођени или мушко или женско, и то ме је довело у невоље. А онда сам рекао да род не надмашује биологију”, додао је ученик.

Због тих изјава, које су у складу са католичким учењем, завршио је на суспензији.

Адвокат који заступа Александера рекао је да му школа неће дозволити да поново похађа наставу док не пристане да “не користи ‘мртво име’ било ког трансродног ученика и пристане да не похађа часове на којима су и две трансродне осове које се не слажу са његовим ставовима.”

Александер је за “Нешонел пост” рекао да никада није називао ђаке њиховим “мртвим именима”, односно именима која су користили пре транзиције и поручио им да би требало да размисле о чињеници да похађају католичку школу, или барем ону која себе назива католичком.

Прочитајте још:  ФОТОГРАФИЈА ДАНА: ПАРАДА ЉУДОЖЕДАРА. Богохулни и безбожни патријархални маскенбал. Епископија која не верује у Христа је знак апокалипсе. (ФОТО)

Средњошколцу је тако ускраћено право на образовање због другачијег погледа од оног који имају они на власти, будући да се католичке школе у Онтарију финансирају из државног буџета, оцењује “Торонто сан”.

Лист додаје и да је одлука школе да искључи ученика који се држи католичких веровања која би требало да поштује и сама школа показује колико је читав систем покварен до сржи и колико политика “надмашује” све друго.

Корист немају ни трансродни ученици који захваљујући оваквим случајевима верују да су важнији од других и да не морају да уче да се носе са онима са којима се не слажу, закључује “Торонто сан”.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *