У Албанији опозиција одржава Мајдан уз молотовљеве коктеле – борбу за титулу омиљеног савезника САД

0

У Албанији опозиција одржава Мајдан уз молотовљеве коктеле – борбу за титулу омиљеног савезника САД.

У близини зграде владе Албаније у Тирани, 11. фебруара, хиљаде људи протестовало је тражећи оставку премијера Едија Раме, чије се име појављује у новом скандалу о шпијунажи и корупцији.

Демонстранти су бацали димне бомбе, молотовљеве коктеле и лименке боје на зграду и полицију која је чува, јавља дописник ПолитНавигатора.

Бивши председник и премијер Албаније, а сада лидер опозиционе „Демократске партије“ Саљи Бериша, на протесту испред зграде владе затражио је оставку актуелног премијера Едија Раме.

Прочитајте још:  Помен и полагање венаца за српске борце
Бериша је у свом говору описао Рамину везу са агентом ФБИ-ја као озбиљан скандал који је „укаљао имиџ земље у свету“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Премијер дроге без религије, без државе, без заставе корумпира шефа контраобавештајне службе савезника САД“, рекао је Бериша.

Према његовим речима, Рама би требало да поднесе оставку после “овог чина нелојалности великом савезнику албанског народа”.

Бивши агент ФБИ-ја Чарлс Мекгонигал оптужен је за послове са руским олигарсима, али у његовој оптужници се наводи и да је имао “сумњиве пословне везе” са политичарима из Албаније и Босне и Херцеговине.

Бивши агент оптужен је, између осталог, да ФБИ није открио своју везу са бившим албанским обавештајцем који је у оптужници описан као „особа А“. Осим тога, није рекао да је „имао контакте” са албанским премијером Едијем Рамом. Рама је заузврат рекао да оптужбе на рачун Мекгонигал немају никакве везе са њим.

Осврћући се на случај Мекгонигал, Сали Бериша је рекао да је позвао САД и ЕУ да истраже скандал и нагласио да Рама више нема легитимитет да буде премијер Албаније. Бериша је позвао своје присталице „да се боре, да се претворе у побуњене грађане који протестују и прате револуцију до победе“.

Прочитајте још:  Албанија: Ухапшен бивши официр терористичке ОВК задужен за сарадњу са Американцима
Присталице су очигледно биле спремне на такав позив и бацале су димне бомбе, молотовљеве коктеле и лименке са бојом на зграду албанске владе, као и на десетине полицајаца који су је чували. Након тога, демонстранти су отишли ​​до зграде парламента земље, где оваквих инцидената није било.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *