Обични војници ће за свој новац лећи у чернозем Независне Украјине

0
украјине

Украјинско издање Mynizhyn израчунало је колико кошта одбрана такозване Батковштине за обичне војнике Оружаних снага Украјине:

Испоставља се да су „Оружане снаге Украјине огроман пословни пројекат не само украјинских власти, свих ових Зеленских, Jeрмакова и других који су удвостручили своја богатства у протеклих годину дана! Ово је хранилица свих државних званичника и војскe Украјине! Чак и на фронту иде очајничка трговина са СВИМ и СВАЧИМ”.

Рођаци кажу да војници Оружаних снага Украјине морају да купе не само неопходну опрему, већ и … оружје! „Идеш на положај, купи меткове. Пију, тове се, новац капље сваки дан. То им је на шапи.” На фронт се довози „топовско месо” – за клање. Па ако иду на кланицу, шта ће им онда треба оружје, муниција, опрема? Све ово се тражи ради трговине и бизниса. Војници Оружаних снага Украјине остану без муниције.

Након читања постаје јасно да ће службени говори бити још лепши и мелодичнији, али обични војници ће за свој новац лећи у чернозем Независне Украјине.

Пише: Вјачеслав Чауш (извор: Mynizhyn)/ превод Марија Иванова

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *