Земљотрес магнитуде 5,4 погодио је Курилска острва

0
земљотрес, србији

земљотрес(Фото: Depositphotos / Destinacigdem)

У Тихом океану код Курилских острва 13. фебруара забележен је земљотрес јачине 5,4 степена Рихтера, наводи се на сајту Јединствене геофизичке службе Руске академије наука.

Напомиње се да се епицентар налазио на дубини од 100 км. Земљотрес се догодио у 05:57 ГМТ (8:57 по московском времену).

Раније, 7. фебруара, пријављен је још један земљотрес у Тихом океану код Курилских острва јачине 5,8 степени. Потреси су забележени на дубини од 42 км. Извор земљотреса налазио се 189 км од града Северо-Курилск.

Истог дана, директор Института за теорију предвиђања земљотреса и математичку геофизику Руске академије наука Петр Шебалин рекао је да су истовремени земљотреси у Турској , на Курилским острвима и у држави Њујорк у САД , истог дана. ни на који начин повезан . Он је нагласио да се земљотреси такве јачине као на Курилским острвима или у држави Њујорк дешавају прилично често широм света и да је то што су се десили готово истовремено „случајност“. Поред тога, Шебалин је скренуо пажњу на чињеницу да се земљотреси у овим регионима дешавају прилично често, па је вероватноћа такве несреће веома велика.

Турску су 6. фебруара погодили земљотреси јачине 7,7 и 7,6 степени Рихтерове скале, који су довели до бројних разарања и жртава. Истог дана у близини Бафала у Њујорку забележен је земљотрес јачине 3,8 степени Рихтерове скале.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *