ИСПАЉЕНИ ПРОЈЕКТИЛ ПУТОВАО 900 КИЛОМЕТАРА! Северна Кореја показа зубе

0
у сад, кореја

Балистичка ракета Северне Кореје

Северна Кореја је у суботу испалила интерконтиненталну балистичку ракету која је пала око 200 километара од острва Осхима на Хокаиду, унутар ексклузивне економске зоне Јапана (ЕЕЗ), саопштило је јапанско министарство одбране.

Пројектил је прешао отприлике 900 километара, достигавши висину од 5.700 километара, саопштило је министарство.

Са временом лета од 66 минута, пројектил је летео на “узвишеној” путањи, што значи да је скоро испаљен право увис како би се избегао прелет суседних земаља.

Јужнокорејска војска је такође потврдила испаљивање пројектила “далеког домета”.

У саопштењу се наводи да је лансирање извршено из области Сунан у Пјонгјангу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лансирање долази уочи заједничких војних вежби између САД и Јужне Кореје које су заказане за следец́у недељу у Вашингтону како би усавршили свој одговор на потенцијалну употребу нуклеарног оружја од стране Северне Кореје.

Северна Кореја, која сматра заједничке вежбе два савезника као пробу за инвазију, обец́ала је у петак “невиђено снажан одговор на вежбе”.

На конференцији за новинаре у суботу увече, државни министар одбране Тоширо Ино рекао је новинарима да Токио ради са својим савезницима и партнерима на анализи лансирања.

– Да бисмо заштитили животе и имовину наших грађана, наставиц́емо да блиско сарађујемо са Сједињеним Државама и другим земљама и дац́емо све од себе да прикупљамо, анализирамо и пратимо информације – рекао је Ино.

Подсетимо, Северна Кореја је извела слично лансирање у новембру, пославши своје “чудовиште” Хвасонг-17 ИЦБМ у исте воде код Хокаида и у ЕЕЗ Јапана, која се протеже 200 наутичких миља (370 км) од њене обале.

Прочитајте још:  Сестра Ким Џонг Уна: У случају напада Јужне Кореје, употребићемо нуклеарно оружје

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *