Либанске патриотске снаге и странке осуђују израелску агресију на Сирију

0
запад

АСАДОВА САВЕТНИЦА ОПТУЖИЛА ЗАПАД: "Сва опрема послата у Турску, из Европе није стигло ништа за Сирију"

Либанске патриотске снаге и странке осуђују израелску агресију на Сирију.

На скупу либанских патриотских снага и партија у долини Бека оштро је осуђена израелска агресија на Сирију, услед које је погинуло 5 особа, 15 је повређено, оштећене су куће и инфраструктура, преноси САНА.

У саопштењу учесника скупа се наводи да у време када Сирија отклања последице разорног земљотреса, Израел на очиглед целог света врши злочиначку агресију на Дамаск и околину, која је резултирала жртвама међу цивилима. Популација.

Упућен је апел арапским елитама и народима да разоткрију ову злочиначку окупаторску формацију, да је приведу правди на арапској и међународној арени за ратне злочине.

Са своје стране, шеик Али Ал-Хатиб, заменик шефа Врховног исламског шиитског савета Либана, рекао је: „Израелска агресија и терористичке акције на истоку провинције Хомс откривају ционистичку мржњу и варварство у вези са убијањем невиних људи, када свет се солидарише са Сиријом у вези са разорним земљотресом“. Он је позвао УН и међународне организације да осуде ову агресију и стану на страну Сирије да укину блокаду, подрже напоре за пружање помоћи жртвама и борбу против тероризма.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Украјински генерал о Белгороду: Дешава се, погледајте како ратује Израел
Заузврат, шеф Националног центра Северног Либана Камал Ал-Кхејер је такође осудио израелску агресију на Сирију, истичући да је реч о злочину против човечности, чија је сврха да подрива чврсте патриотске позиције Сирије у подршци отпора.

Либански покрет Ума (Нација) негативно је говорио о израелској агресији, истичући да стални напади ционистичког ентитета и терористичке организације ДАЕШ на сиријски народ потврђују заједништво ова два ентитета против Сирије.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *