Генерал-мајор у пензији Митар Ковач: Велики губици украјинских оружаних снага

0
нато, ковач, албаније

Генерал Митар Ковач

Губици украјинских оружаних снага су огромни, каже за Спутњик генерал-мајор у пензији Митар Ковач и додаје да је процена да је више од 400 хиљада људи избачено из борбе – око 150.000 је погинулих, а око 250.000 је рањених и несталих.

То је огроман губитак ако се пође од информација да је 260.000 украјинских професионалних војника ушло у рат, са резервом око 700.000, а да је извршено преко девет мобилизација. То значи да је добар део оних елитних јединица са почетка рата истопљен и истрошен и да је сада највећи проблем за Запад и Америку како надокнадити те губитке.

„У једном моменту дат је отворен сигнал Пољској да даје своју професионалну војску и они су дали 12.000 до 15.000 војника Украјинцима који су их упутили на прву линију фронта. То се чини и са добровољцима из других војски НАТО-а који као пси рата, односно као добровољци учествују у тим акцијама. Пре свега мислим на Енглезе, Румуне, Холанђане и Немце“, рекао је Ковач.

 

Нова руска тактика ангажовања снага

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Што се тиче карактера руског начина ангажовања снага, генерал-мајор у пензији Ковач оцењује као сасвим нову тактику – не јуриша се за простор. Управо су, додаје он, НАТО и Америка ценили да ће се по некој традицији употребе снага, по неком совјетском рецепту оклопне јединице употребљавати на начин да иду што дубље украјинску територију, ка Западу. Сматрали су да ће остати изложени бокови и да ће те јединице бити угрожене. Очито се то, каже он, показало на продору руске војске према Кијеву где су у једном моменту остале изложене те јединице у позадини и онда су групе украјинских оружаних снага могле да их гађају

Прочитајте још:  Без Харкова је немогуће остварити циљеве СВО: руске трупе се спремају да ослободе милионски град

„Наравно да је брзо научена та лекција да у складу са датом ситуацијом мењају начин употребе снага – прешли су на тактику трошења украјинских снага, њиховог уништавања и често се у медијском простору може чути појам да „руске снаге мељу украјинске оружане снаге,” да се веома споро померају али да уништавају озбиљно технику и људски потенцијал“, нагласио је Ковач.

Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *