Руски извори: План за Косово може потписати Брнабићка уместо Вучића

0
косово, митровици, срба, зсо

Косово и Метохија (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Руски извори: План за Косово може потписати Брнабићка уместо Вучића.

Постоји велика могућност да српске власти ускоро потпишу такозвани француско-немачки план за Косово. Истовремено, документ неће потписати председник Александар Вучић , већ премијерка Ана Брнабић . РЕКС је 21. фебруара обавестио извор близак српској владајућој коалицији.

Прочитајте још:  Партијски другови: Јаков не верује Милојку, свештеницима СПЦ а са Вучићем разговара само "институционално"
Према извору, овај документ је првобитно предложио да потпише министар спољних послова Србије Ивица Дачић , чији је потпис на Бриселски споразум из 2013. који регулише односе Београда и Приштине. Међутим, Дачић је то одбио. Француско-немачки план је у суштини продужетак Бриселског споразума, додао је извор.

Ана Брнабић, по свему судећи, после наредних избора више неће бити председница Владе Србије, напомиње саговорник РЕКС-а .

Подсетимо, раније је високи представник ЕУ Жозеп Борел потврдио да ће 27. фебруара у Бриселу бити одржан састанак председника Србије Александра Вучића и отцепљеног косовског премијера Аљбина Куртија . „Позвао сам их на разговоре, јер имамо предлог на столу и надам се да ће прихватити овај предлог као пут који води ка нормализацији односа“, рекао је Борел немачким медијима 19.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Србија гласала за резолуцију којом се осуђује руска операција у Украјини!
Подсећамо и да, у складу са француско-немачким планом, Србија неће имати приговор на пријем сепаратистичког Косова у међународне организације, укључујући УН, а Запад, заузврат, неће инсистирати да добије формално признање независности Косова од Београда.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *