Зоран Вујовић није заборављен!

0
зоран

Зоран Вујовић

Те ноћи Зоран Вујовић винуо се пут Небеске Србије а нама је оставио у аманет да наставимо борбу и да његова жртва не буде узалудна.

21. фебруара ове године одржан је марш сећања на Зорана Вујовића, младог српског националисту и мученика палог за Идеју.

Већ другу годину српски националисти се окупљају испред цркве светог Марка у Београду и у колони један по један иду до зграде бивше америчке амбасаде где је Зоран изгубио живот. Мирно, достојанствено, тужно али истовремено и поносно одата је почаст нашем другу, брату и саборцу који је положио свој живот на олтару Отаџбине и националне идеје.

Из неколико стотина грла на помен његовог имена заорило се: Присутан!

Тај поклич јасно даје до знања да пали саборци нису мртви и заборављени већ да живе као наш вечити узор и инспирација да се не сме и не може скренути са пута који су они зацртали својом крвљу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Зоран Вујовић рођен је 27. јануара 1988 године у Скопљу. Детињство је провео у Приштини из које је са породицом прогнан након повлачења српске војске са простора Косова и Метохије. Преостали део живота живео је у Руменци где се школовао и тренирао фудбал у локалном клубу. У Новом Саду започео је студије на Техничком факултету. Као верни навијач Партизана редовно је посећивао утакмице и био омиљен у друштву. Био је један обичан момак све до тог фебруара 2008 године.

Након што су шиптарски сепаратисти уз потпуну подршку америчких и западних окупационих сила прогласили независност Косова и Метохије дошло је до ерупције незадовољства и побуне у српском народу нарочито међу омладином. Зоран је био један од њих. Дошао је у Београд са неколицином пријатеља и активно се придружио протесту. Највећи сукоби десили су се код америчке амбасаде у коју су у једном тренутку омладинци провалили и запалили је. Међу њима беше и Зоран. Ушао је у њу и никада више није изашао. Сутрадан када се све смирило у згаришту амбасаде пронађено је његово угљенисано тело. Све је заведено као несрећан случај јер се наводно угушио у диму. Међутим, још тада се говорило да су га убили амерички маринци, али пошто они никада не одговарају за своје злочине цео случај је заташкан.

Прочитајте још:  БЕОГРАД: Ухапшена четворица Руса због фотографисања америчке амбасаде!

Још увек одзвањају његове речи које је неколико дана пре смрти написао на једном форуму:

“У овим тренутцима рођене ми мајке, дао бих свој живот за Косово и Метохију и душа ме боли када видим своје другове око себе како се понашају у овим тренутцима… зовем их да палимо за БГ у четвртак, а њихови изговари су ‘не могу да идем, морам да купим јакну’ ‘излазим увече јбга”.

Те ноћи Зоран Вујовић винуо се пут Небеске Србије а нама је оставио у аманет да наставимо борбу и да његова жртва не буде узалудна.

Зоран Вујовић постао је узор долазећих поколења српских националиста. Он је једини Зоран чију визију следимо и чији поглед на свет делимо. Његова храброст, верност, истрајност и мучеништво је пут којим ћемо корачати на путу ка победи. Зоран није умро те ноћи, Зоран је постао Идеја!

Зоран Вујовић
ПРИСУТАН!

Иван Милић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *