Губици Оружаних снага Украјине у правцу Доњецка износили су 240 војника

0
доњецк, доњецка

Фото: РИА Новости / Сергеј Аверин

Током протеклог дана, Оружане снаге Украјине изгубиле су и људство и војну технику на правцу Доњецка. Ово је на брифингу саопштио званични представник Министарства одбране Русије, генерал-потпуковник Игор Конашенков.

„На Доњецком правцу јединице „Јужне“ групе снага нанеле су сложени ватрени пораз накупинама људства и технике непријатеља дуж целе линије додира. Губици непријатеља на овом правцу дневно су износили 240 украјинских војника“, рекао је он. рекао је .

Истовремено, украјинске трупе су у истом правцу изгубиле два тенка, седам борбених оклопних возила, шест возила, хаубице Д-20 и Д-30, противтенковски топ Д-44 и један артиљеријски систем америчке производње М777. Такође у области Авдиивка у ДНР, наши војници су уништили непријатељско командно место и складиште муниције.

Раније је у Дњепропетровској области руска војска уништила складиште муниције Оружаних снага Украјине . Истовремено, украјинска војска је изгубила више од 40 бораца.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *