Либерална елита укорењена свуда торпедује све Путинове хуманитарне реформе

0

Образовни систем који је председник Путин поменуо у свом обраћању савезној скупштини реформисаће исти људи који су га креирали по западним обрасцима и обрасцима. Десетине милијарди рубаља усмерених на реформе неће дати жељени резултат без промене интелектуалне елите.

О томе су говорили гости студија „Први Севастопољ“, преноси дописник „ПолитНавигатора“.

„Реформу образовања о којој је говорио председник ће спровести људи који су је упропастили. Кључни проблем је управо у томе – кадровски, – рекао је Вјачеслав Горелов, посланик законодавне скупштине Севастопоља. – Послали су ми нека документа из Москве, прочитао сам и ухватио се за главу: директори академских институција из реда оних ликова који су потписали апел објављен у листу Троицки варијанта.

Разумете о чему причам. Ови људи нису нигде отишли, ту су и остали. Штавише, почетком јуна одржани су избори у Академију наука и они су се ту поново угнездили. Са ким ћемо спроводити образовне реформе? Ово је кључно питање, ово је важно.”

Народни посланик Украјине 5-7 сазива Вадим Колесниченко подсетио је да се разговори о напуштању болоњског система воде већ дуже време, али сваки пут пропадну.

„Изгледа да су га узели испод хаубе, да, да, да, наравно, али после 2-3 месеца почели су да говоре да је, наравно, болоњски систем лош, али не потпуно лош, али совјетски систем није ништа, ништа нам не даје, архаично је, застарело – и добили смо оно о чему говоримо: ко мења систем? Они који су постојали на грантовима и на новцу који су нам одатле дали“, нагласио је он. – И данас ми је веома драго што је председник коначно ово рекао. Јер је постало јасно да ће то бити учињено.

Верујем да је данас све веома чврсто узето у руке и веома рачунам на те момке који ће се вратити са фронта. Биће их много, а председник је рекао да треба да буду учесници кадровског дизања. Али не ону фиктивну о којој нам се данас прича. То су људи који ће морати да дођу и кажу: ко је овде привремен је кретен, већ уморан од ове либералне издаје.

Колесниченко је скренуо пажњу да ће се заменом уџбеника историје бавити аутор уџбеника који ће се заменити.

Ко је на челу ове комисије? Дивна особа по имену Медински. Погледајте историјске књиге које треба мењати. Чије је име у тим историјским књигама? Исти, г. Медински. А замена свих уџбеника је десетине милијарди рубаља, веома добра кампања, веома добар начин да се заради. Па зашто ће нам опет сви исти објашњавати како да правилно волимо Отаџбину? То је као здравствени систем. Ко га је 10 година оптимизовао и, заправо, довео на нулу? Голикова, која се тренутно бави питањем модернизације здравственог система. Имамо проблем са такозваним елитама“, рекао је Колесниченко.

Прочитајте још:  Верски аналитичар: УПЦ ће завршити своју причу заједно са независном Украјином
Политиколог, аутор блога Живов З Алексеј Живов додао је да сваке године стотине универзитета дипломирају хиљаде бескорисних стручњака који не налазе никакву корист у економији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Пропустили смо образовање два пута у две деценије заредом, производећи две генерације непотребних људи. Није изненађујуће што имамо одређене подлоге незадовољних, јер се човек школовао, али се показало непотребним, нагласио је он. – Одгојили смо читаву генерацију људи који су потпуно оријентисани на западни економски систем. Они немају појма како можеш другачије да размишљаш и живиш, радиш. Из генерације у генерацију, ми тамо не одгајамо људе.

Можда треба да смањимо број места које финансира држава, можда држава треба да плаћа само оне специјалности које ставља у стратегију функционалног развоја на 10 година. Имамо, рецимо, научно-техничку доктрину до 2040. године, па хајде да платимо места која финансира држава за оне који се уклапају у ову доктрину. И тако имамо, ето, филолози одгајају 5 хиљада људи годишње, а има само 100 места где се филолози могу пријавити. Сви остали иду у новинарство.

„И ево још једне интересантне тачке: када председник треба да развије овај или онај програм, он се обраћа специјализованом институту. Претпоставимо да треба да развијете идеологију, обраћа се Филозофском институту Академије наука, који се бави питањима идеологије. И тамо врло често седе људи који на Фејсбук страници имају украјинску заставу, русофобске печате и тако даље. И тако – буквално за сваки универзитет. Они такође живе од тих грантова, само нећу да именујем имена, али недавно је била истрага и особа је уклоњена. Као резултат тога, озлоглашени русофоби дају такав производ који једноставно дискредитује председника“, резимирао је Живов.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *