Министарство одбране Белорусије изводи вежбе са ракетним системом Искандер-М

0

Искандер-М (Фото: РИА Новости)

Министарство одбране Белорусије изводи вежбе са ракетним системом Искандер-М.

У Белорусији је у току вежба са употребом оперативно-тактичког ракетног система Искандер-М. О томеобавештаваТАСС, позивајући се на прес-службу Министарства одбране Белорусије.

Прочитајте још:  Турска војска оборила два сиријска авиона
Вежбу за белоруску војску изводиће Министарство одбране земље. Ови догађаји ће се одржавати коришћењем оперативно-тактичког ракетног система Искандер-М.

„Једна од јединица наоружаних оперативно-тактичким ракетним системом Искандер-М напредује ка назначеном подручју. Борци ће морати да разраде сет мера за опремање рејона полазних положаја и припрему опреме за борбену употребу“, наводи се у саопштењу републичког Министарства одбране.

Раније је председник Белорусије Александар Лукашенко најавио распоређивање руских ракетних система С-400 и Искандер. Истовремено, прецизира се да је белоруска војска заједно са Русијом завршила пун курс обуке о раду са ракетним системом. Напомиње се да у републици постоји „довољна залиха ракета“ за комплекс Искандер, који може да изврши било који неопходан задатак.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *