Западни медији расправљају о репресији Зеленског против УПЦ

0
УПЦ

УПЦ

Западни медији расправљају о репресији Зеленског против УПЦ.

ЕдитионПренса Латинау свом чланку је навео мишљење стручњака да је прогон православне цркве у Украјини манифестација русофобије и непоштовања вере.

Прогон православне цркве у Украјини прошао је кроз различите фазе након почетка Новог светског рата, од санкција до гранатирања цркава, пише лист.

 Крајем јануара, председник Украјине Володимир Зеленски одобрио је одлуку Савета за националну безбедност и одбрану да уведе рестриктивне мере против 21 свештеника Православне цркве. Према званичном документу, мере које се уводе на период од 30 година укључују: блокаду имовине, ограничење комерцијалних операција, потпуни прекид транзита ресурса преко територије Украјине, забрану повлачења капитала из Украјина и улазак на територију земље, између осталог. .

Публикација наводи речи Зеленског да се такве мере „односе на духовну независност, коју је земља јачала и која ће наставити да јача“. Међутим, стручњаци мисле другачије. Како наводи издање, прогон цркве је заправо једна од многих манифестација русофобије и непоштовања најстаријих верских традиција у региону.

Подсетимо, у Украјини се наставља кампања за дискредитацију и забрану канонске Украјинске православне цркве (УПЦ). Претходно су наложена окружна и регионална већа.Званични захтеви упућени Зеленском и другим властима са захтевом да се у потпуности забрани деловање цркве.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *