Алимпић: Кад распродамо земљу странцима, коме после да се жалимо што нас трују?!

0
земљу

(фото:Борба за истину)

Кад распродамо земљу странцима, коме после да се жалимо што нас трују?!

Купила Рио Сава још целих пет и нешто хектара. Неће ни за ону ГМО соју да залегне, ал добро.

Купила је пољопривредно земљиште.

Рио Сава је иначе домаћа фирма, условно речено. Овде основани, истина сиротињским улогом, право по српски.
Земљиште које купују је пољопривредно и шумско.

Земљиште купују добровољно, а ови што продају добровољно продају. Многи који продају кажу да то раде зато што стално слушају да ће рудника бити и да се ту више ништа не може. ПКБ је купила страна фирма, нико зуцнуо није. Одлази у стране руке и плодна Војводина, такође се нико не потреса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сад исти они који кукају да ће рудника бити јер је Вучић данас трепнуо два пута више него јуче и ништа друго до запомагања и дизања панике и не знају, замерају овима што продају.

Па замерам и ја. И првима и другима. Ови други кажу да нису ни свесни много опасности. Они први би и данас мислили да је Рио Тинто фармацеутска компанија да Рађевци нису покренули борбу. Пат позиција, што би рекли шахисти.
Брнаба у ретком тренутку луцидности рече да земљиште није експроприисано. И није.

Сад, опет ће да кмече (а шта друго па буде) и да се бусају и да лажу и да спинују и да се самосажаљевају, али од тог посла ‘леба нема. А нас много потреса ваше јаукање, можеш мислити.

Није одрађена кампања против продаје у свим селима, па сад шта је у чијем атару нек се сабере.

Прочитајте још:  Спајић губи подршку, спас тражи у ДПС-у

Требало је да зовете заштитника Генексове зграде / куле, кад човек онолику зграду не да, шта је за њега пет хектара, мада се нашироко прича да хоће да прода и оних пет ари, само се још не зна коме, двоуми се да ли Рио Тинту или Бехтелу.

Немојте овде у групи да се правите наивни и да питате што Рио Тинто није крепао у Јадарстану. Није, има своју земљу коју је купио, а многи су га вукли за рукав да купи и оно што му није требало. Да се не лажемо, нисмо мала деца. Па ако вам смета да га виђате, ви тамо ко је где продао па с њима видите.

Ја знам да на сред Брезјака и Пауља стоји земља и куће које неће бити продате, а оне су у плану откупа Рио Саве. Дакле, оно што Рио Сави треба није исто као оно што не треба, и они који никад нису ни нуђени да продају нема много сврхе да вичу да не дају. Битни су ови на планираном окну за рудник. Наравно, они нису интересантни ни бирну (на чијем сајту јасно стоји ко их финансира, јавно доступно, нити мора да се доказује јер они и не крију) нити било ком другом медију.

Интересантно је само оно што диже панику и даје медијски простор.

А медијски простор све типа „како сазнајемо…незванично…из нашег извора…рекли нам…“ и све са нула доказа хехе
Компанија покушава да се умили народу, да поправи лош имиџ, али од тога нема ништа, џабе бацају паре и то је јасно свима, а и мало им је касно.

Прочитајте још:  На градилишту у Београду пукли потпорни зидови, обрушио се део куће

И ајде да поновимо на крају часа:

Ако је Рио Сава купила земљиште не значи да ће да отвори рудник на 160 + 5 хектара нити да ће икад уопште било ко да отвори рудник.
У мом селу није продато, Алимпићи никад неће, а неће ни други (које не именујем јер не желим да скрећем пажњу на људе). Зато, пазите шта пишете неком ко је све ово покренуо јер је знао да се у руднику не производе креме за дан и ноћ. На Пауљама остаје утврђено место такође.
Крајње је време да почне да се сноси одговорност за све, учињено, речено, за лагање. Сви, власт, опозиција, НВО. Компаније такође. Нема „јао, па нисмо знали…“. Где ћеш кад не знаш?

Ајде, горе главу јер рудника неће бити. Локална заједница нису бивши власници пет хектара него сви ми који смо дигли глас.
Донели смо одлуку да рудника неће бити на нивоу целе земље и неће бити.

Референдума нема, нисмо блесави да готову ствар бацимо низ воду.

Такође, пројекат јесте повучен у складу са законом. И то не дамо да се поништи. Некако нам документ више значи од тога да ли ће и шта лажов Вучић да каже или не.

Проблема је још много у земљи, дешавају се и трају и наши суграђани трпе сваки дан од Косова и Метохије до Бора и Мајданпека.
У случају да размишљате о томе зашто се све ово дешава, зашто земљу продајемо и не размишљамо много, можда вас упути нешто на овом линку и да не кукамо много, хајде мало да поправљамо.

Прочитајте још:  Путници из Суботице кренули ка Београду: Одвезли су нас у камп без објашњења

Марија Алимпић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *