Браћа по злочинима: Украјински амбасадор у Хрватској упоредио Бучу и Вуковар

1
вуковар

Усташе код Вуковара (фото EPA-EFE/ PETER NORTHALL)

Браћа по злочинима: Украјински амбасадор у Хрватској упоредио Бучу и Вуковар.

Амбасадор Украјине у Хрватској Васил Кирилич рекао је да је искуство Хрватске лекција за Украјину.

„Хрватска је прошла кроз сличан период, ви сте нам лекција. Непријатељ покушава да одузме струју Украјинцима када нема успеха на фронту како би уништио основу живота, али није успео. Смо јаки. Украјинци су ратници светлости“, приметио је Кирилич и додао да је Украјини потребно тешко наоружање да би победила.

„Кад кажем Буча, мислим на Вуковар. То је град мученик и сведок геноцида над човечанством. Више од 20 масовних гробница, у којима су сахрањене жене, деца и старци, везаних руку, силовани. Ово би требало да повреди сваког слободног човека“, рекао је украјински амбасадор.

„Украјинци који су дошли у Хрватску због рата су инспирисани. Осећати као код куће. Ово су сведоци да сте и ви прошли кроз тежак период. Захваљујем се Хрватима што су угостили Украјинце. Захваљујем се бранитељима Хрватске и републичкој влади на активној подршци Украјини“, закључио је Кирилич.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  НОВЕ ОШТРЕ МЕРЕ У ХРВАТСКОЈ! Ковид потврде ОБАВЕЗНЕ за запослене и кориснике јавних и државних служби
Град Вуковар у Хрватској, у којем је након проглашења независности спроведено етничко чишћење српског становништва, Југословенска народна армија је заузела у новембру 1991. године након вишемесечних тешких борби.

Да би скренула пажњу са погубљења мирних Срба, хрватска пропаганда је након пада града покретала епизоде ​​са погубљењима хрватских ратних заробљеника и страних плаћеника. Погубљења мирољубивих Хрвата од стране Срба које помиње украјински амбасадор нису ни уврштена у оптужбе Хашког трибунала, који тражи било какву прилику да казни Србе.

Прочитајте још:  ТВ дуел: Да ли је Украјина НАТО протекторат или Кијевска Русија (Видео)
Истина, амбасадор је заборавио да дода да заиста постоји једна сличност између Буче и Вуковара а то је монтирани злочин.

Васељенска/РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Браћа по злочинима: Украјински амбасадор у Хрватској упоредио Бучу и Вуковар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *