Коначно: И Американци почели да говоре о лабораторијском пореклу коронавируса

0

Коронавирус (Фото: Риа)

Коначно: И Американци почели да говоре о лабораторијском пореклу коронавируса.

 Америчко министарство енергетике променило је мишљење о природи коронавируса  и сада се придржава верзије његовог лабораторијског цурења. Ово преноси ТАСС, позивајући се на Вол Стрит Журнал, који се ослањао на изворе упознати са поверљивим обавештајним извештајем.

Америчко министарство енергетике постало је друга федерална агенција након ФБИ-а која верује да је вирус корона изазван цурење из лабораторије. Још четири америчке агенције верују да је вирус пренет са животиње на човека, преноси Белта.

 

Закључци министарства, како се наводи у штампаном издању, засновани су на новим подацима, будући да одељење има значајно научно искуство и надгледа мрежу америчких националних лабораторија. Истовремено, Министарство енергетике САД је свом закључку доделило категорију „ниског поверења“, за разлику од ФБИ-а, где са „умереним самопоуздањем“ говоре о цурењу као узроку ширења ЦОВИД-19. пандемија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Ажурирани став агенције појачава став да вирус није био део кинеског програма биолошког оружја. Док министарство није донело одлуку да ли ће објавити верзију анализе са које је скинута тајност, и не коментарише детаље документа.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *