Руски медији: Из Украјине српске ракете бију по грађанима Русије

0

Руски медији: Из Украјине српске ракете бију по грађанима Русије.

У главни град Словачке стигло је 3,5 хиљада ракета М-21 калибра 122 мм, намењених за МЛРС Град, које су потом послате у Украјину; Испоставило се да је српско одбрамбено предузеће Крушик добављач муниције. Ово је постало познато 27. фебруара захваљујући порукама и видео снимку постављеном на каналу Маш Телеграм.

На Мрежи се појавио снимак, снимљен у складишту муниције у главном граду Словачке, Братислави, где је 4. и 6. фебруара стигло 3,5 хиљада ракета М-21 калибра 122 мм намењених за вишецевни ракетни систем „Град“. Познато је да је касније муниција послата у Украјину, наводи извор.

https://vk.com/video-200432135_456241577

Прочитајте још:  Док Србија оплакује, звери ликују – Османи: На данашњи дан демократски свет „зауставио истребљење“ нашег народа
Испоставило се да је српско одбрамбено предузеће Крушик испоставило се да је добављач борбених ракета. У почетку, муницију је наручила канадска компанија ЈК Екпорт Импорт. Након тога, пројектили су послати у Турску, где је транзит извршила Арца Савунма Санаии Тикарет. Након тога, муниција је стигла у Словачку, а затим је превезена у Украјину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

 

 

Подсетимо, 2019. је већ био скандал са испоруком српске муниције Украјини. Дакле, тада су у Донбасу пронађене српске минобацачке гранате калибра 60 мм. Тада је председник Србије Александар Вучић рекао да је муницију у Пољску послала иста компанија Крушик.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *