Мило „хистерисао“ по Женеви: Данас је то Украјина, сутра би могла да буде и Црна Гора! Русија нас стално напада хибридно!

0
изборима, београду

Мило Ђукановић (www.globallookpress.com © Nemanja Cabric/Xinhua)

Мило „хистерисао“ по Женеви: Данас је то Украјина, сутра би могла да буде и Црна Гора! Русија нас стално напада хибридно!

Данас је у Женеви одржана 52. сесија Савета за људска права.

Прочитајте још:  Јужна Осетија ће бити у саставу Руске Федерације
На чистом српском језику, јер за учење енглеског језика је, наравно, одвећ касно, Ђукановић је говорио о свему, осим о кандидованој теми, а о њој, искључиво на њему својствен начин.

Пре свега, искористио је прилику да се кроз снажан антируски наратив наметне истим оним послодавцима који су га, очигледно, пустили низ воду.

„Поздрављамо сталну пажњу Савјета за људска права на стање људских права у Украјини у овом контексту. Уосталом, Савјет на то обавезује његов мандат. У супротном, ризиковали бисмо да охрабримо сличне пријетње и другим државама. Данас је то Украјина, сјутра би то могла бити нека друга сусједна држава. Рецимо и Црна Гора која је, иначе, дуже времена под снажним упливом тзв. меке моћи Русије и њених експозитура хибридног дјеловања у земљи и на Западном Балкану. У прошлости смо пречесто били свједоци застрашујућих ефеката некажњивости за злочине. На грешкама морамо учити. Грешке не смијемо понављати“, саопштио је Ђукановић.

Прочитајте још:  Братство по злочину: ПАВЕЛИЋ И БРОЗ – »НА ИСТОМ ПОСЛУ«
Наравно, по ко зна који пут до сада, Ђукановић је осудио специјалну руску војну операцију у Украјини, подржавајући право Кијева на самоодбрану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође, ту је и хроничан страх од фамозних „руских хибридних дјеловања“, без којих, није могао ни овога пута.

„Црна Гора суочава са озбиљним изазовима који нагризају њену мултиетничку демократију, оазу мира на Западном Балкану и сидро његове стабилности како су је од 90-их година прошлог вијека до недавно називали највиши званичници демократских држава. Континуирана руска хибридна дјеловања, којима смо бесомучно изложени, подстичу ретроградне политике, шире говор мржње и продубљују поделе и у Црној Гори, као и у другим западнобалканским друштвима“, каже Ђукановић.

Прочитајте још:  Обрадовић: Вучић одобрио тужиоцу да реагује по мојој пријави против Стефановића
Очигледно, посрнули европски диктатор, покушава да се накалеми на свеопшти талас русофобије који је запљуснуо политички Запад, не би ли, ето, спасао што се спасити може.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *