Албанци из тзв “Прешевске долине” траже помоћ Америчког сената да се отцепе од Србије!

0
албанци

Бујановац (Фото: Танјуг)

Посланик у Скупштини Србије Шаип Kамбери објавио да је делегација Албанаца из Медвеђе, Бујановца и Прешева у Вашингтону где ће се жалити на Србију.

Kамбери је наиме, за швајцарски портал на албанском језику “Ле Цантон27” рекао даже та делегација пред Сенатом САД говорити “о дискриминација етничких Албанаца на југу Србије од стране Београда”.

Kамбери је казао да се залажу за поштовање реципроцитета.

“Дакле, оно што Срби траже на Kосову, треба дати нама Албанцима у Србији. Ако траже Заједницу српских општина на Kосову, тражимо и нашу Заједницу у Србији, односно у ‘Прешевској долини’, тим више што смо ми бројнији од њих, ако траже отцепљење од Kосова, ми ц́емо такође тражити поновно уједињење са Kосовом у складу са референдумом од 1-2. марта 1992.”, навео је Kамбери.

Kамбери истиче да су састанци са америчким властима почели данас, као и да су их заједнички организовали канцеларије сенатора Џонија Ернста и сенатора Герија Питерса, копредседавајућ их Групе за албанска питања у Сенату.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kамбери је рекао да су Албанци из Прешева, Медвеђе, и Бујановца потписали три споразума са владом у Београду уз посредовање међународног фактора након сукоба на тзв. Kосову и оптужио Београд да не поштује своје обавезе.

“Уместо да решавају проблеме остваривања наших легитимних захтева, разни локални фактори годинама покушавају да блокирају нашу заједничку координацију, сваку здраву иницијативу и сваки напор. Стога нам је данас више него икада потребна унутрашња координација и тесна сарадња са Приштином, као и усаглашавање наше политике са нашим међународним пријатељима и свест о питању Албанаца из ‘Прешевске долине'”, рекао је Kамбери.

Прочитајте још:  Вучић пати за Мегатрендом: Жао ми је што су уништили оно што је створио Јовановић!

Kамбери је захвалио влади у Приштини што је омогућила његовој делегацији да трећи пут заредом посети САД, пренео је Kосово онлине.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *