Румунијa поручила Куртију: Нисмо признали косовску независност и нећемо

0
русијом

(фото:ФСК.РУ)

Румунијa поручила Куртију: Нисмо признали косовску независност и нећемо.

Румунија није признала једнострано проглашење косовске независности и тај став је остао исти, поручили су из Министарства спољних послова.

Када су у питању преговори у Бриселу и европски предлог о путу ка нормализацији односа, из Румуније је саопштено да ова земља поздравља спремност на компромис који су показали Аљбин Курти и Александар Вучић.

„Румунија у потпуности подржава дијалог којим посредује ЕУ, као главни канал за ефикасну и свеобухватну нормализацију односа Београда и Приштине, који може донети трајни мир и стабилност у региону“, наглашавају из румунског МСП, преноси „Косово онлајн“.

Прочитајте још:  Аларм у команди НАТО: Прекинути годишњи одмори због ситуације на КиМ
Додали су и да изражавају наду да ће текући преговори о анексу прихваћеног споразума брзо донети резултате, како би примена могла да почне.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Румунија није признала једнострано проглашење косовске независности и наш став остаје исти. Међутим, без обзира на то, Румунија је имала конструктиван приступ када је реч о споразумима о регионалној сарадњи, визној либерализацији и другим питањима“, саопштено је из МСП Румуније, преноси РТ Балкан.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *