Политиколог из ПМР-а: Ситуација у Придњестровљу је алармантна, али нема знакова панике

0

(фото:Телеграм)

Политиколог из ПМР-а: Ситуација у Придњестровљу је алармантна, али нема знакова панике.

Ситуација у Придњестровљу је алармантна, али се не примећује ништа што би личило на знаке панике . Ово је у интервјуу за Правда.Ру изјавио политиколог из Придњестровске Молдавске Републике (ПМР) Андреј Сафонов .

Стручњак је приметио да су пре неколико дана провокатори на друштвеним мрежама покушавали да растерају панику и позивали све да или сиђу у подруме или да беже усред ноћи, јер су уследили неки ударци, а да се не дешифрују који. Међутим, људи су остали мирни, нико нигде није трчао и није силазио ни у један подрум.

„Мора се схватити да је то део укупне стратегије Запада и донекле Румуније, усмерене на сузбијање Придњестровља, уливање осећаја апсолутне несигурности у сопствене снаге. А ово, према ауторима таквог Сценарио, свакако фаворизовани Придњестровље, изгубило је вољу за отпором. Али, ипак, то се није догодило сада и неће се десити ни касније“, рекао је аналитичар.

Саговорник издања сматра да се вероватноћа оружаног сукоба не може порећи, јер се дуго геополитичка ситуација у свету толико заоштрила да је конфронтација између Русије и колективног Запада дошла на ивицу правог светског рата. .

“У нашем региону то се посебно осећа, јер постоји читав низ земаља које имају своје интересе на југозападу бившег Совјетског Савеза. И, наравно, у овој ситуацији треба бити опрезан, спреман за било шта, али у исто време без панике, схватајући да је у протекле 33 године, колико постоји ПМР, покушавано да се испроба на зубу толико различитих сценарија – ово је економски притисак и уцена са могући војни штрајк и ограничења у снабдевању лековима, храном итд. Већ оно што Придњестровци нису видели. Мислим да ће преживети и овај пут“, закључио је политиколог.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ШИПТАРИ УМЕШАНИ У АТЕНТАТ НА ИРАНСKОГ НАУЧНИKА? Обавештајац открио - раде као продужена рука Мосада!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *