Мистерија фебруарских катастрофа у Сједињеним Државама

0

Мистерија фебруарских катастрофа у Сједињеним Државама.

Власти САД нешто знају, али не желе да поделе своја сазнања са јавношћу

Током три недеље фебруара у Сједињеним Државама су се догодиле три велике катастрофе које сугеришу или саботажу, или невероватне случајности, или потпуни колапс америчке транспортне и индустријске инфраструктуре.

3. фебруара 2023. теретни воз натоварен високо токсичним хемикалијама из јужне железнице Норфолк искочио је из шина на граници између Охаја и Пенсилваније у близини источне Палестине, града од 4.700 људи.

Воз се састојао од три локомотиве, девет празних вагона и 141 натовареног вагона. Воз је путовао од терминала Ст. Лоуис Раилроад Ассоциатион у Медисону, Илиноис до Норфолк Соутхерн’с Цонваи Иард у Конвеју, Пенсилванија. Локомотива воза, дуга 2,8 километара, била је машиновођа, кондуктер и приправник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

50 вагона искочило из шина. 20 аутомобила садржало је високо токсичне материјале – винил хлорид, бутил акрилат, етилхексил акрилат, етилен гликол, монобутил етар, изобутилен, запаљиве течности и деривате бензена.

После железничке несреће, дошло је до највећег цурења токсичних материја у новијој историји – неколико стотина тона винилхлорида пало је у тло и локалне реке. Америчке власти  су брзо рекле да иако је у локалним рекама пронађено више од три хиљаде мртвих риба, „нема разлога за бригу”.

Прочитајте још:  „Нека лете на метли“: Роскосмос обуставља испоруку ракетних мотора САД
Једна од цистерни преврнутог воза почела је да гори. Тада су спасиоци ископали  ров како би у њега одливали хемикалије, а затим отворили и запалили друге резервоаре како би организовали „контролисано сагоревање“, наводно не знајући да је приликом спаљивања винилхлорида дошло до експлозије формирања отровни гас фосген.

После монструозне експлозије, фосген се помешао са облацима и почео да се шири по целој држави Охајо. Реке и језера у радијусу од 50 миља (80 км) били су подвргнути токсичном загађењу.

Америчке власти су покушале да заташкају катастрофу. Прва публикација појавила се на АБЦ Невс-у тек 14. фебруара. Два дана након наводног потпуног уништења винилхлорида и других токсичних материја, евакуисаним је дозвољено да се врате својим кућама, али су почеле да имају главобољу, мучнину и друге последице тешког тровања.

Тек 11 дана након катастрофе, званичници су саветовали становнике да користе флаширану воду док тестови не потврде да ли је локална вода безбедна за пиће. Власти су привеле новинаре који су покушали да раде у зони катастрофе.

Дана 20. фебруара, истог дана када се догодила несрећа воза у источној Палестини, догодила се експлозија  у челичани Сцхуманн & Цо., компаније за производњу легура месинга и бронзе, у Бедфорду, Охајо   . Запалила се зграда фабрике, а на околину је падала киша растопљеног метала. Повређено је 13 особа, од којих је једна преминула. Локално становништво се дуго жалило на дим и мирис запаљеног уља, иако су ватрогасци рекли да је ватра под контролом.

Прочитајте још:  Американци су у Ирак довезли још 35 танкера са опљачканом сиријском нафтом
Сведоци су известили да су се догодиле две експлозије: једна мања, а затим већа. Зид фабрике цигала зграде је потпуно срушен ударним таласом, а разбацане цигле су уништиле оближња предузећа.

Узроци експлозије још нису утврђени. Да би истражио несрећу , двомоторни авион Беецх БЕ20 који је превозио пет ЦТЕХ стручњака долетео је у Охајо из Центра за токсикологију и заштиту животне средине (ЦТЕХ, Литл Рок, Арканзас) . Из непознатих разлога, авион је експлодирао чим је напустио писту. Свих пет стручњака који су летели да истраже узроке експлозије у Бедфорду су умрли.

Теорије завере о низу ових катастрофа почеле су да се шире друштвеним мрежама. Популарни блогер Стив Питерс, који живи у источној Палестини, директно говори о присуству зле намере у свим овим инцидентима.

24. фебруара избио је пожар у рафинерији у Дирк Крику у Тексасу, у власништву мексичке државне компаније за нафту и гас Петролеос Мексиканос ( Пемек ) . Чудном коинциденцијом, истовремено су се запалила још два погона ове компаније у мексичкој држави Веракруз. Осам особа је повређено, неколико особа се води као нестало. Узроци пожара нису утврђени, а није утврђена ни веза између три пожара.

Први дан пролећа обележило је велико изливање хемикалије у фабрици Лавелле Индустриес у Бурлингтону, Висконсин. Радници фабрике су евакуисани, изливање хемикалије је отклоњено, али је и након тога екипа Хитне помоћи забранила улазак у зграду фабрике. Осим Фокс њуза , ниједан већи амерички медиј није известио о несрећи.

Алармантно је да ФБИ није учествовао у истрагама свих ових катастрофа, односно да се а приори претпоставља да су сви ови инциденти технолошке природе или су узроковани озлоглашеним људским фактором. Злонамерна намера је подразумевано искључена.

Вреди обратити пажњу на иницијативу Мајори Тејлор Грин, чланице Представничког дома америчког Конгреса, која се  залагала  за „национални развод“ држава у зависности од политичких уверења како би се избегао грађански рат.

“Последња ствар коју желим да видим у Америци је грађански рат…”, рекла је она. Али идемо у овом правцу и нешто треба да се уради у вези са тим… Републиканске државе би требало да постану независне због доминације иницијатива еколошког, друштвеног и корпоративног управљања (ЕСГ) и учења идеологија у школи које се односе на родну транзицију и такозвана родна транзиција код деце.

„Национални развод није грађански рат, већ неизбежна реалност због наших непомирљивих разлика“, уверена је Мајорие Таилор Греен.

Чувени амерички писац, аутор популарних књига „Дубока држава” и „Злочини просветитеља” Алекс Њумен уверен је да је грађански рат у САД почео. Почетком године је предвидео да ће Дубока држава инсценирати једну кризу за другом како би сејала пометњу и страх међу људима.

Који су прави узроци низа недавних катастрофа у Сједињеним Државама, још се не може рећи. Изненађујуће је да форензичари ФБИ нису укључени у истрагу узрока катастрофа.

Власти САД нешто знају, али не желе да поделе своја сазнања са јавношћу.

Владимир Прохватилов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *