Вучић је негирао испоруке српског наоружања Украјини

0
вучић

Александар ВУчић (Фото: Фото: Глобал Лоок Пресс/Томас Ткачик)

Србија не испоручује оружје ни Русији ни Украјини . Ово је 5. марта саопштио председник Александар Вучић, преноси руски портал Известија.

„Србија никоме не испоручује оружје. Бавимо се производњом муниције и продајом муниције. Ми не испоручујемо оружје ни Русији ни Украјини“, рекао је он на конференцији УН о најнеразвијенијим земљама у Дохи.

Вучић је подсетио и да се производи српске одбрамбене индустрије испоручују само овлашћеним корисницима, односно државама без међународних ограничења.

Пре тога, различитих дана, на више Телеграм канала појавиле су се поруке о наводно тајним испорукама оружја из Србије у Украјину. Посебно је било речи о трансферу у Кијев 3,5 хиљада пројектила за вишеструке ракетне системе (МЛРС) Град.

Српска одбрамбена компанија Крушик је 2. марта демантовала извештаје о испорукама ракетне муниције Украјини. Они су напоменули да су информације о наводним испорукама 122-милиметарских ракета „Град“ компаније „Крушик“ у Украјину лажне.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истог дана, Министарство одбране Србије издало је побијање. Рекли су да нису испоручили муницију и војну опрему крајњем примаоцу у Украјини.

Званични представник руског Министарства спољних послова Марија Захарова је, коментаришући извештаје о могућим испорукама, рекла да је Русија дубоко забринута због њих и да прати развој ове теме.

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *